Vágólapra másolva!
Egy korábbi szerb szövetségi kapitány és egykori kiváló játékos, Nikola Stamenic irányítja a kedden kezdődő és vasárnap záruló budapesti Világkupán a szerb-montenegrói férfivízilabda-válogatottat, miután elődje, a Montenegró függetlensége mellett nyíltan kampányoló Petar Porobic lemondott tisztéről.

Stamenic - amint az a margitszigeti Vk hivatalos honlapjának legfrissebb hírei között olvasható - 1989-ben ült az akkori jugoszláv együttes kispadján, legutóbb az 1996-os olimpiai selejtezőn vezette a válogatottat, tavaly novemberig pedig három esztendőn keresztül a francia bajnok Marseille szakvezetői teendőit látta el.

A déli szomszéd válogatottja a horvát, az orosz és a spanyol nemzeti együttessel van egy csoportban a Világkupán, míg a házigazda magyar gárda a görögökkel, az olaszokkal és a románokkal alkot közös négyest.

Hogy a vendéglátók milyen összetételben szállnak majd vízbe - először kedd 17.30-tól Itália legjobbjaival -, arra várhatóan csak szombaton derül fény, amikor is Kemény Dénes szövetségi kapitány már annak tudatában - és a kellő tapasztalatok birtokában - hirdethet 13 névből álló csapatot, hogy Kásás Tamásék túl vannak az Egyesült Államok válogatottja elleni megméretéseken.

A pénteki, hódmezővásárhelyi barátságos mérkőzést követő szombati, második meccsen - amelyet 16.05-től játszanak a felek a Hajós-uszoda Vk-összecsapásoknak is otthont adó nyitott, régi 50-es medencéjében - a szervezők a szurkolók kedvében járnak, ugyanis nem kell belépőt váltani a találkozóra.