Társoldalunk:

Az Unicum-kupáért pólózik a Kemény-csapat

2006.08.14. 15:41

Az orosz, a holland és a szlovén nemzeti együttes társaságában vív meg a magyar férfivízilabda-válogatott a 2006-os Unicum-kupáért csütörtöktől szombatig a Margitszigeten. Kemény Dénes szövetségi kapitány a szeptember eleji, szerbiai Európa-bajnokság előtt nem pusztán felkészülési állomásnak, hanem eleve megnyerendő tornának tekinti az eseményt.

Minderről a színhelyen, a Hajós uszoda 33-as nyitott medencéjének partján tartott hétfői sajtótájékoztatón esett szó, amelyen a felek aláírták azt a szándéknyilatkozatot, amely szerint a bő évtizedes együttműködés folytatásának jegyében a Zwack Unicum Nyrt. újabb egy esztendőre vállalja a Kemény-legénység támogatását.

A kapcsolat a cég és a honi szövetség között 1995 óta tart, s az idei nyáron már a 11. Unicum-kupáért mérkőznek a csapatok, amelyeket a szövetségi kapitány hívott meg Budapestre, a belgrádi kontinensviadalt megelőző felkészülés záró szakaszára. A legerősebb vetélytárs egyértelműen Oroszország válogatottja, amely az utóbbi időben ugyan kissé rapszodikusan játszik, a pár héttel ezelőtti Világkupán például egyenesen leszerepelt, ugyanakkor az utóbbi két olimpia bronzérmesét akármennyire is átalakulóban van, vétek lenne félvállról venni.

Nem is teszi ezt a magyar csapat, erősítette meg Kemény Dénes is, hozzátéve, hogy éppen mert az Eb-szereplés is egyre közeledik, a minapi szlovákiai nemzetközi tornán alaposan elpáholt hollandokkal és szlovénekkel szemben is teljes erőbedobást vár attól a 15 jelöltjétől, aki majd az Európa-bajnokságon is képviseli a nemzeti színeket.

Kásás Tamás csapatkapitány ugyancsak egyértelműen fogalmazott, mondván, hogy már a nagyon erős riválisnak számító horvátok elleni keddi, szombathelyi barátságos meccs is a sikeres Eb-felkészülést szolgálja, majd az azt követő Unicum-kupát szintén szeretnék megnyerni.

Ami tény: a Kemény-féle válogatott az eddigi nyolc fellépése közül hetet zárt kupagyőztesként a Szigeten (az első két év magyar második helyeket hozott), most szombaton tehát a nyolcadik elsősége születhet meg, ami ennél fogva egyáltalán nem számítana unikumnak...

A 11. Unicum-kupa műsora:
csütörtök:
18.00: Oroszország - Hollandia
19.30: Magyarország - Szlovénia

péntek:
18.00: Szlovénia - Hollandia
19.30: Magyarország - Oroszország

szombat:
10.30: Szlovénia - Oroszország
12.00: Magyarország - Hollandia

A torna 1200 forintos napijeggyel látogatható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK