Vágólapra másolva!
A sorrendben 11. Unicum-kupa csütörtöki második mérkőzésén a várakozásnak megfelelően gólzáporos győzelemmel mutatkozott be a magyar válogatott Szlovénia legjobbjai ellen.

Eredmény, Unicum-kupa, 1. forduló:
Magyarország - Szlovénia 23-3 (6-1, 6-2, 7-0, 4-0)
a magyar góldobók:
Madaras 5, Varga Dániel 4, Biros, Hosnyánszky 3-3, Kiss G., Fodor, Kiss Cs. 2-2, Gór-Nagy, Szívós 1-1

A szeptemberi, belgrádi Európa-bajnokságon is a magyarok csoporttársaként szereplő, mi több a nyitómeccset éppen a Kemény-legénységgel vívó szlovén gárda kellemes edzőpartneri szerepet vállalt, s a rendkívül sportszerű találkozón pusztán az volt a kérdés, mekkora különbséggel diadalmaskodnak Biros Péterék.

A Honvéd kétszeres olimpiai bajnok kiválósága ezen a meccsen csapatkapitánnyá lépett elő Kásás Tamás helyett, miután Kemény Dénes pihentette a szintén világklasszis pólóst, aki mellett ezen a napon kimaradt még a csapatból a Sydneyben és Athénban ugyancsak ötkarikás aranyérmes center, Molnár Tamás és a három kapus közül a legfiatalabb, Baksa László.

A vízben levő klasszisok közül Kiss Gergely jobb felső sarokba vágódó löketével nyitotta meg a gólok sorát, aztán a 200. válogatottságát ünneplő Biros káprázatos bombája jött, majd a századszor válogatott és végül öt gólig jutó Madaras Norbert következett, és szépen egymás után érkeztek az újabb és újabb magyar találatok. Meg sem álltak a fiúk 23-ig.

Az Unicum-kupa első napjának híre még, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány úgy döntött, nem dönt, pontosabban csak a zárónapon, szombaton hirdeti ki 15 fős Eb-csapatát, addig - a három meccsen - a tizennyolcas keret minden "labilis" tagja bizonyíthatja: vele lehet, sőt kell is számolnia a szakvezetőnek a szerbiai kontinensviadalon. Három embernek azonban mindenképpen búcsúznia kell a többiektől.

A másik mérkőzésen:
Oroszország - Hollandia 13-6 (3-0, 2-1, 6-3, 2-2)

További program:
péntek:
18.00: Szlovénia - Hollandia
19.30: Magyarország - Oroszország

szombat:
10.30: Szlovénia - Oroszország
12.00: Magyarország - Hollandia