Társoldalunk:

Könnyű vb-csoportba került a Kemény-csapat

2006.10.12. 11:02

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfivízilabda-válogatott könnyű, a legutóbbi vb-n aranyérmes női csapat ugyanakkor - nem a továbbjutás, hanem a csoportelsőség megszerzése szempontjából - nehezebb csoportba került a mindkét nemnél a 16 legjobb nemzeti együttest felvonultató márciusi, melbourne-i világbajnokságon.

A csütörtökön elkészített sorsolás szerint Kemény Dénes legénysége a D betűjelű négyesbe került az amerikai selejtező majdani második helyezettjével, továbbá Romániával és Új-Zélanddal. Szilágyi Péter hölgygárdája - ugyancsak a D kvartett tagjaként - hasonlóképpen megkapta csoporttársnak az amerikai kvalifikációs torna másodikját és Új-Zélandot, valamint a legutóbbi olimpiai bajnok Olaszországot.

A csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe, a legjobb nyolc közé kerülnek, míg a második és harmadik helyezettek keresztbejátszással döntenek a fennmaradó négy szabad hely tulajdonosának kilétéről.

Kemény Dénes férfi szövetségi kapitány: "Kétségtelenül könnyebb csoportba kerültünk, hiszen az amerikai kontinensről, az ottani selejtező másodikjaként Brazíliát vagy Kanadát kaphatjuk, úgyhogy egyedül Románia nehéz ellenfél, de hát aki nemcsak csoportot, hanem világbajnokságot akar nyerni, annak mindenkit le kell tudnia győzni. Ha a románokon sikerrel túljutunk, ott vagyunk a negyeddöntőben. A csoportelsőség megszerzése amellett azért is lényeges, mert akkor három nap pihenő vár ránk, mielőtt a vb végső szakaszának nekivágunk."

Szilágyi Péter női szövetségi kapitány: "Egyértelműen a magyar-olasz dönt majd a csoportelsőségről. Ez lesz számunkra a főmeccs, szeretnénk nyerni, egyfelől azért, hogy visszavágjunk a Világkupában elszenvedett egygólos vereségünkért, másfelől mert csoportgyőztesként könnyebb ágra kerülnénk, s várhatóan a görögökkel vagy a hollandokkal kellene megvívnunk a négy közé jutásért."

A női válogatott október végén tartja első edzését, s februárban kezdi meg a közvetlen felkészülését az ausztráliai világbajnokságra. A férfiaknál a szeptemberi Eb-t követően decemberben lesz először újabb "csapattalálkozó": Kemény kapitány karácsony előtt, 18. és 22. között vezényel le jelöltjeinek tíz foglalkozást.

A vb-csoportok:
férfiak:
A csoport: az ázsiai selejtező 2. helyezettje, Németország, Olaszország, Szerbia
B csoport: Horvátország, Ausztrália, az afrikai selejtező győztese, az amerikai selejtező győztese
C csoport: az ázsiai selejtező győztese, Görögország, Spanyolország, Oroszország
D csoport: Amerika/2, MAGYARORSZÁG, Románia,Új-Zéland

nők:
A csoport: Ázsia/2, Oroszország, Spanyolország, Németország
B csoport: Kanada, Amerika/1, Ausztrália, Afrika/1
C csoport: Görögország, Hollandia, Ázsia/1, Egyesült Államok
D csoport: Amerika/2, Olaszország, Új-Zéland, MAGYARORSZÁG

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK