Vágólapra másolva!
Történetében hetedik alkalommal lett Magyar Kupa-győztes a Honvéd férfivízilabda-csapata, miután a vasárnapi, debreceni döntőben négy góllal legyűrte a honi trófeagyűjtésben eleddig 14 elsőségig jutott Vasas gárdáját. A Domino női pólósai is diadalmaskodtak a kupafináléban, a magyar bajnok együttes 19-10-re verte az Újpestet.

Szentkirályi Ásványvíz férfi Magyar Kupa, döntő:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 11-7 (1-1, 5-1, 2-3, 3-2)
gól:
Benedek 5, Kiss G. 3, Székely, Kovács O. , Szívós 1-1, illetve Kovács R., Hosnyánszky 2-2, Varga Dénes, Steinmetz B., Varga Dániel 1-1.

A bajnok, de az MK-ban utoljára 1999-ben diadalmaskodó Honvéd, illetve a kupát tavalyelőtt és tavaly is elhódító Vasas nem egyforma könnyedséggel került be a fináléba: előbbi a négyesdöntő szombati napján tizenöt góllal, edzőmeccs jellegű találkozón búcsúztatta a Szolnokot, míg utóbbi kínkeservesen, egyetlen találattal tudott felülkerekedni az Egeren.

A két győztes egymás elleni összecsapásán az angyalföldi alakulat szerzett vezetést úgy, hogy öt perc már lepergett a nyitónegyedből, amikor - kölcsönösen elpuskázott lehetőségek után - a kapufával jó barátságban levő Varga Dénes megzörgette a Honvéd hálóját. Öt másodperccel az első szünet előtt Benedek Tibor egyenlített, s alig több telt el a második nyolc percből, amikor egy másik sokat tapasztalt olimpiai bajnok, Székely Bulcsú révén már a bajnoknál volt az előny (2-1). Aztán megint Benedek pillanatai következtek, mert bár az egyik új Vasas-szerzemény, Kovács Róbert "közbeszólt", a Honvéd elnyűhetetlen klasszisa újra és újra eredményes volt (4-2), majd a szintén kétszeres olimpiai bajnok, s ugyancsak balkezes kiválóság, Kiss Gergely mattolta a hálóőr Nagy Viktort (6-2).

Sikeres Kovács-bomba (6-3) vezette be a harmadik játékrészt, s Benedek válaszolt ismét, majd Kiss Gergely is betalált (8-3). Steinmetz Barnabás lökete, majd Varga Dániel "elhajlásos" pattintott lövése (8-5) azonban még esélyt adott a piros-kékeknek, viszont a remény elszállt, amikor a befejező negyed elején a Honvéd Kovácsa, Olivér hatalmas erővel lőtt a bal felső sarokba (9-5). Hosnyánszky Norbert, az angyalföldiek alighanem legnagyobb új igazolása büntetőből szépített ugyan, ám az Olaszországból hazaszerződött Szívós Márton alkalmi centerből pazarul helyezett a bal alsó sarokba (10-6), egyértelművé téve a meccs végkimenetelét. A Honvéd-sikerhez kellett Gergely István több kitűnő védése is, és persze az utolsó percben ötödször is eredményes Benedek parádés teljesítménye.

Jóllehet a zárógólt a válogatottba is beépült Hosnyánszky szerezte (11-7), ez csak a kozmetikázásra volt jó, a lényegen nem változtatott: Kovács István legénysége magabiztos játékkal kirukkolva, ezen a szinten fölényesnek mondható győzelmet aratott a Vasas felett, elhódítva Földi László csapatától a Magyar Kupát. Visszavágásra a héten induló bajnoki idény kínál módot a piros-kékeknek.