Vágólapra másolva!

Kanada is bekerült pólósaink vb-csoportjába

A jövő évi - március 17. és április 1. között sorra kerülő - melbourne-i világbajnokságon a férfi vízilabdázóknál Kanada lesz a magyar válogatott immár "nevesített" riválisa a selejtezőcsoportban, az amerikai földrész képviseletében.

Mindez akkor dőlt el, amikor a Rio de Janeiróban rendezett, ASUA-kupa elnevezésű kvalifikáló torna döntőjében az Egyesült Államok csapata legyőzte északi szomszédja nemzeti együttesét.

A fináléba jutással eleve mindkét gárda biztosította helyét a 16 csapatos ausztráliai vb-n, ahol az amerikaiak legénysége a B betűjelű kvartettben viaskodhat majd Horvátországgal, Ausztráliával, továbbá Afrika - még nem ismert - képviselőjével, míg Kanada válogatottja - az amerikai kontinens második számú csapataként - Magyarország, Románia és Új-Zéland csoporttársa lett a D jelű négyesben.

A tengerentúli pólósok hivatalos honlapja, az usawaterpolo.com beszámolója szerint az ASUA-kupa fináléjában az Egyesült Államok 9-7 (2-2, 2-1, 3-1, 2-3)-re verte Kanadát. A torna bronzmeccsén: Brazília - Kolumbia 12-8 (5-2, 2-2, 2-2, 3-2)