Vágólapra másolva!
Nagyszerű győzelemmel kezdte csoportszereplését a Vasas férfivízilabda-csapata az Euroliga főtábláján: a C jelű négyesben az angyalföldi alakulat vendégként is diadalmaskodni tudott egy góllal az orosz Sturm Csehov felett.

férfivízilabda Euroliga, főtábla, C csoport, 1. forduló:
Sturm Csehov (orosz) - TEVA-VasasPlaket 10-11 (4-4, 1-4, 1-1, 4-2)
a magyar góldobók:
Varga Dániel 3, Varga Dénes, Kovács R. 2-2, Hosnyánszky, Steinmetz B., Steinmetz Á., Heinrich 1-1

A vendégcsapatok számára afféle "vízipokolnak" számító csehovi uszodában a Vasas remekül helytállt, hiszen a hazaiak 12 emberelőnyös helyzetéből ötöt kibekkelt, miközben a neki megítélt mind az öt fórt értékesítette.

Az is sokat nyomott a latban, hogy a piros-kékek kapujában Nagy Viktor öt ziccert is hárított, s az angyalföldiek kikapcsolták a játékból a világ egyik legjobbjaként számon tartott szerb Aleksandar Sapicot, aki egy gólt sem lőtt, holott tízszer is kísérletezett.

Bravúrgyőzelmével a Vasas nagy lépést tett előre az első két hely egyikének megszerzése felé, ekként a legjobb nyolc közé jutáshoz vezető úton. Földi László csapata legközelebb, december 16-án játszik Euroliga-meccset, akkor idehaza a Pro Recco, Kásás Tamás és Madaras Norbert olasz klubcsapata lesz az ellenfél a Komjádi uszodában.

A csoport nyitófordulójának másik meccsén, szerda este a Pro Recco hazai medencében 10-5-re verte az Eger együttesét.