Vágólapra másolva!
Kiütéses Vasas-sikerrel zárult a magyar Euroliga-rangadó. A férfi vízilabdázók első számú európai kupasorozatának csoportkörében a hazai medencében játszó angyalföldiek magabiztosan, 12-6-ra verték az Eger együttesét. A C csoportban így a Vasas a 3. forduló után 6 ponttal a második, míg az Eger 3 ponttal a harmadik helyen áll.

férfivízilabda Euroliga, C csoport, 3. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Brendon Fenstherm ZF Eger 12-6 (1-0, 4-1, 5-3, 2-2)
Komjádi-uszoda, 800 néző
v.: Adzic (montenegrói), Sajdakov (orosz)
góldobók: Varga Dániel 6, Varga Dénes 2, Heinrich, Hosnyánszky, Mátyás, Tóth M. 1-1, illetve Kiss Cs. 2, Matajsz, Császár, Decker Á., Nyéki 1-1

Mindkét magyar gárda 1-1 győzelemmel, azaz egyaránt 3 ponttal vágott neki a harmadik körnek. Az már most megjósolható, hogy a két hazai csapat között dől el a csoport második helye, hiszen a Pro Recco tűnik a legesélyesebbnek a kvartett első helyére.

Egy rendkívül gólszegény negyeddel indult a találkozó, hiszen Varga Dániel egyetlen találatával 1-0-s Vasas-előnnyel zárult az első 8 perc. Igaz, a hazai medencében játszó angyalföldiek az utolsó percben emberelőnyben támadhattak, de először Jászberényi védett, majd a labda a kapufán csattant.

A második negyed második percében, négy másodperccel a támadóidő lejárta előtt Varga Dániel eresztett meg egy bombát, amelyet Jászberényi nem tudott hárítani (2-0). Nem sokkal később a meccs addigi legszebb mozdulatát láthatta a közönség, hiszen Matajsz Márk háttal a kapunak csavart egy gólt Nagy Viktor kapujába (2-1). A Vasas azonban hamar válaszolt a találatra, sőt Varga Dénes és Hosnyánszky is betalált (5-1) és úgy tűnt, az Eger számára kezd elúszni a meccs.

A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, hiszen míg a Vasasnak szinte minden, addig az Egernek semmi sem sikerült, 9-2-es hazai vezetésnél Gerendás György csapata már csak a csodában bízhatott. Ekkor talán már minden mindegy alapon Decker és Nyéki is betalált a házigazdák kapujába (9-4). Az utolsó másodpercben Hosnyánszky büntetőt hibázott.

Az utolsó negyed már csak formalitásnak tűnt. Märcz Tamás ráadásul ötméterest hibázott, igaz, pár másodperccel később Kiss Csaba megszerezte az egriek ötödik gólját. Varga Dániel mindeközben parádézott, 4 perccel a mérkőzés vége előtt már 5 gólnál tartott (11-5). Kiss Csaba újra betalált, majd 15 másodperccel az összecsapás vége előtt az idősebbik Varga fivér megszerezte önmaga hatodik, csapat tizenkettedik találatát, beállítva ezzel a 12-6-os végeredményt.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Nehéz ellenfelet győztünk le alapvetően a fegyelmezett, nagyon jó védekezésünkkel. Ám az Euroliga legjobb nyolc csapata közé kerüléshez még további meccseket kell nyernünk, s a mai is akkor lesz jelentős és valódi siker, ha a hó végi visszavágón is mi győzünk."

Gerendás György, az Eger vezetőedzője: "Amit mutattunk, sajnos nem rövidzárlat volt a részünkről, a Vasas szép és szerencsés gólokat lőtt, mi meg elkezdtünk kapkodni, ez pedig ilyen szinten, az Euroligában megbocsáthatatlan. Remélem, Egerben sikerül fordítani."

Mobilpress / MTI