Rudi Völler (Németország)

Vágólapra másolva!
Tulajdonképpen vészmegoldásként került a Nationalelf élére, hiszen eredetileg Christoph Daumnak kellett volna átvennie a szövetségi kapitányi posztot Erich Ribbecket követően, ám a Bayer Leverkusen mesterének kábítószerügye miatt végül mégis Völler lett a végső megoldás.
Vágólapra másolva!

Ez kockázatos választásnak tűnt, hiszen "Kati néni" (ez volt Völler beceneve játékoskorában) korábban sehol sem dolgozott trénerként. Karrierje befejezése után a gyógyszergyáriak sportigazgatója lett, de a húzás bejött, hiszen az új mesternek sikerült valamit visszaállítania a német válogatott elveszített renoméjából.

Egyik fő erénye, hogy remekül megérti magát a játékosokkal, akik szinte nem is edzőként, hanem társként tekintenek rá, valamint hogy segítőit remekül választja meg: asszisztense a volt dortmundi edző, Michael Skibbe, illetve Erich Rutemöller, aki több élvonalbeli csapatnál is dolgozott.

Völler játékos-pályafutása nem szűkölködött a sikerekben: 90 válogatott mérkőzésén 47 gólt szerzett, aranyérmet szerzett az 1990-es világbajnokságon, volt BEK-győztes az Olympique Marseille-jel, olasz kupagyőztes az AS Romával, német gólkirály a Werder Bremennel. Szerződése 2006 nyaráig szól a válogatottnál.