Municipal de Coimbra

Vágólapra másolva!
A 30 ezres felújított stadion két csoportmeccsnek ad otthont..
Vágólapra másolva!

A római korszak egykori Aeminium városa a közeli Conimbriga település hatása alatt indult fejlődésnek a középkor kezdetén, s nyerte el végül a Coimbra nevet. Történelmileg különös jelentőséggel bír: 1139 és 1256 között az ország fővárosaként tartották számon, a portugál királyok közül hat ebben a városban született. 1211-ben itt alakult meg az első helyi parlament, s az 1290. augusztus 13-án alapította egyetem Portugália első, Európa pedig egyik legrégebbi felsőoktatási intézménye.

António Monteiro tervei alapján a már meglévő építmény "ráncfelvarráson" esik át és bővítik. A 36,2 millió eurós projekt alapján 30 ezres lesz a - jelenleg feleekkora - fedett nézőtér, két új felső, U alakú karéjjal egészül ki. Az építmény részese az Euro Stadion projektnek, amely alapján a sporton kívül kultúrprogramok és reklám-, kereskedelmi események is lesznek.

A létesítmény könnyedén megközelíthető az A1-es jelű autópályáról, de a tervek szerint a két mérkőzés napján, a két városi vasútállomásról különbuszok szállítják oda s vissza a szurkolókat.