Vágólapra másolva!
Bármilyen eredményt ér a 2004-es portugáliai Európa-bajnokságon, nem marad az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Giovanni Trapattoni, aki külföldön szeretne munkát vállalni. Utódjaként olasz lapok Marcello Lippit vagy Fabio Capellót emlegetik.
Vágólapra másolva!

Meglepő bejelentést tett Giovanni Trapattoni, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A tréner olasz lapoknak úgy nyilatkozott, alakuljon bárhogyan a portugáliai Európa-bajnokság, annak végeztével nem marad a nemzeti csapat élén.

"A futballban is szükség van időnként újabb ösztönző erőre. Én is így érzek, új, külföldi kalandra vágyom. Ezért tekintet nélkül az Eb-eredményre, elhagyom az olasz kispadot" - mondta Trapattoni. A tréner korábbi nyilatkozatainak egyikében azt mondta, edzői munkáját az AC Milannál szeretné befejezni, ám egyelőre szóba sem került, hogy visszavonulna. A Fiorentina, a Cagliari és a Bayern München egykori mestere szívesen visszatérne a Bundesligába.

Az utódlás kérdése így félévnyi távolságból is nyitott még, olasz lapok tudni vélik, hogy a kispad első számú várományosa Marcello Lippi, esetleg Fabio Capello lehetne.