Aleksandrs Isakovs (Lettország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Aleksandrs Isakovs, a lettek jobbhátvédje.
Vágólapra másolva!

Aleksandrs Isakovs (Lettország)
Poszt: jobbhátvéd
Klub: Skonto Riga
Születési idő: 1973. szeptember 16.
Testsúly, magasság: 181 cm/ 76 kg
Válogatottság: 37

Azon kevés lett válogatott játékos egyike, aki nem a Skontóban kezdte pályafutását, és nem is a fővárosi együttesből került be először a nemzeti csapatba.

Első klubja az Auseklis Daugavpils volt, amelyben már 21 évesen alapembernek számított. A klub 1995-ben Vilan-D Daugavpilsre változtatta nevét, majd 1996-tól kezdve Dinaburg néven szerepel, és ez utóbbi szerencsét hozott, hiszen a gárda rögtön bronzérmet szerzett, és így kijutott az UEFA-kupába.

Mindennek köszönhetően a szövetségi kapitány is felfigyelt a jobbhátvédre, aki 1997 júliusában, egy litvánok elleni barátságos találkozón debütált a címeres mezben, és későbbiekben külföldön is kipróbálhatta magát, igaz, nem kellett messzire mennie.

1999-ben az orosz második vonalban szereplő Lokomotiv Nyizsnij-Novgorod vette meg, amellyel feljutott az élvonalba, majd rögvest ki is esett ottan. Ezt követően szerepelt még a Volgan-Gazprom Asztrahan együttesében is, szintén az orosz másodosztályban, majd 2002-ben hazatért a Skontóba.