Dario Simic (Horvátország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Dario Simic, a horvátok balhátvédje.
Vágólapra másolva!

Poszt: balhátvéd
Klub: AC Milan
Születési idő: 1975. november 12., Zágráb
Testsúly, magasság: 180 cm/78 kg
Válogatottság: 61 mérkőzés, 2 gól

1975. november 12-én látta meg a napvilágot Zágrábban, és a helyi Dinamóban kezdte pályafutását. Meglehetősen fiatalon bemutatkozhatott a horvát élvonalban, már az 1992-93-as idényben pályára lépett hat találkozón.

A következő szezontól kezdve kihagyhatatlan volt a zágrábi kék-fehérek csapatából, és 1996-ot követően egymás után négy bajnoki címet szerzett a gárdával. A válogatottban 1996 márciusában mutatkozott be, de az angliai Európa-bajnokságot még kihagyta.

A legutóbbi két világbajnokságon viszont alapembernek számított a nemzeti csapatban, és az 1998-as vébén nyújtott teljesítménye alapján szerződtette az Internazionale 1999 januárjában. A milánói együttesbe gyorsan sikerült beilleszkednie, de Héctor Cúper irányítása alatt nem számított kezdő embernek, így aztán 2002 nyarán eladták őt a városi riválisnak, az AC Milannak, amellyel tavaly BL-t nyert..

A válogatottban általában emberfogóként szokott szerepelni, és stabil csapattagnak számít. Rendkívül kemény, de nem durva futballista.