René Henriksen (Dánia)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere René Henriksen, a dánok középhátvédje.
Vágólapra másolva!

René Henriksen (Dánia)
Poszt: középhátvéd
Klub: Panathinaikosz
Születési idő: 1969. augusztus 2., Glöstruo
Testsúly, magasság: 182 cm/ 79 kg
Válogatottság: 57 mérkőzés

Glöstruo városában született 1969. augusztus 27-én, és csak 26 évesen mutatkozhatott be a dán élvonalban az Akademisk BK színeiben. Újabb két év elteltével már válogatott játékosnak mondhatta magát, klubcsapatában ugyanis olyan jó teljesítményt nyújtott, hogy arra a nemzeti tizenegynél is felfigyeltek.

Az Akademisk BK trénere, Christian Andersen már korábban kijelentette, hogy Henriksen Dánia legjobb középhátvédje, de az 1998-as világbajnokságon még csak tartalék volt. Miután azonban 1999-ben kupát nyert a csapattal, és a görög Panathinaikoszba igazolt, alapember lett a válogatottban is. 2000-ben az év játékosának választották hazájában, talán az egyedüli focista volt, aki nem okozott csalódást a legutóbbi Európa-bajnokságon.

Nagy szerepe volt a Panathinaikosz 2001-es BL-menetelésében is. Rendkívül higgadt, remekül helyezkedik, és ha lehetőség adódik rá, szívesen tör előre. Görögországban is közönségkedvencnek számít, mivel a pályán mindent megtesz a győzelemért, azon kívül viszont nincsenek sztárallűrjei, ma is egy Nissan Micrával jár edzésre. A válogatott csapatkapitánya.