René Bolf (Csehország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere René Bolf, a csehek középhátvédje.
Vágólapra másolva!

René Bolf (Csehország)
Poszt: középhátvéd
Klub: Baník Ostrava
Születési idő: 1974. február 2.
Válogatottság: 16 mérkőzés

Meglehetősen későn érő típus, hiszen még 21 esztendősen is csak az alacsonyabb osztályokban futballozott. Fiatalon megfordult az FC Vitkovice, a VTJ Hranice, a LeRK Brno és az FC Karviná együtteseiben, utóbbitól vette meg a Baník Ostrava 1995-ben.

Első két évében csak elvétve lépett pályára, két szezon alatt mindössze kilenc bajnokin szerepelt, és csak az 1997-98-as idénytől kezdve számított meghatározó játékosnak. A következő pontvadászatban védő létére három találatot szerzett, és erre a bajnokcsapatnál is felfigyeltek: a Sparta 1999 nyarán igazolta le.

A fővárosiakkal bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában is, és 2000 augusztusában a válogatottban is debütált, de ennek ellenére 2001 januárjában megváltak tőle, és visszatért a Banikhoz. Azóta is itt játszik, és a cseh bajnokság legmegbízhatóbb védőjének számít, de a válogatottban csak 2002 augusztusától szerepel ismét. Az Európa-bajnoki selejtezőkön egyetlen percet sem hagyott ki, és nagy szerepe van abban, hogy az ostravai klub vezet a bajnokságban. Az Eb után biztosan külföldön folytatja a pályafutását, hiszen előszerződést kötött a francia Auxerre-rel.