Szergej Ignasevics (Oroszország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Szergej Ignasevics, az oroszok középhátvédje.
Vágólapra másolva!

Szergej Ignasevics (Oroszország)
Poszt: középhátvéd
Klub: CSZKA Moszkva
Születési idő: 1979. július 14., Moszkva
Testsúly, magasság: 186 cm/ 82 kg

A Torpedo Moszkva futballiskolájában tanulta meg a sportág alapjait, ám ennél a klubnál egyetlen bajnokin sem szerepelt: még tizenévesen a Szpartakhoz igazolt. Itt sem zavart sok vizet, másfél éven keresztül csak a tartalékok között kapott lehetőséget, így aztán 1999-ben a Krilja Szovjetov Szamarához igazolt.

Ezzel az egyesülettel végre bemutatkozhatott az élvonalban, az 1999-es évben hat találkozón egyszer volt eredményes, majd a következő esztendőben 25 összecsapáson vetették be. Ekkor már utánpótlás-válogatottnak számított, és a Lokomotiv Moszkva valamint a Torpedo is bejelentkezett érte. Ignasevics lányos zavarában mindkét klubhoz aláírt, de a feleknek végül sikerült megegyezni, így a Lokomotivhoz került.

A Vasutasoknál azonnal alapember lett, és a 2002-es évben olyan jól játszott, hogy a világbajnokság után meghívót kapott a nagyválogatottba. Ugyanebben az esztendőben bajnokságot nyert a Lokomotivval, így a BL-ben is megmutathatta magát. Az Eb-selejtezők során két gólt is szerzett, Svájc és Írország ellen talált be.

Az év elején nagy meglepetésre elhagyta a Lokomotivot, mivel nem tudott megegyezni szerződésének meghosszabbításáról a klubbal, és a bajnok CSZKA-hoz írt alá. Sokoldalú futballista, védőként és középpályásként is bevethető, a Lokomotivban ő volt az első számú tizenegyesrúgó, a 2003-as bajnokságban például három gólt szerzett.