Teodorosz Zagorakisz (Görögország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Teodorosz Zagorakisz, a görögök középpályása.
Vágólapra másolva!

Teodorosz Zagorakisz (Görögország)
Poszt: középpályás
Klub: AEK Athén
Születési idő: 1971. október 27., Kavala
Testsúly, magasság:
Válogatottság:

Szülővárosának csapatában, a Kavalában kezdte pályafutását, már az 1988-89-es idényben az élvonalban futballozott. Egészen 1992-ig itt kergette a labdát, ekkor szezon közben szerződött a PAOK Szalonikihez, ahol azonnal közönségkedvenc lett kompromisszumot nem ismerű játékstílusa miatt.

A válogatottban 1994 szeptemberében mutatkozott be Feröer ellen, és hamarosan a nemzeti tizenegyből is kihagyhatatlan lett. Külföldön is felfigyeltek rá, az angol Leicester City 1997-ben 1,2 millió fontot fizetett ki érte.

Három szezont töltött el a Premiershipben, mindegyik idényben egy gólt ért el, és kétszer is elhódította a ligakupát. 2000-ben tért vissza Görögországba, azonban nem a PAOK-hoz, hanem az AEK Athénhez, amelyben három év alatt mindössze négy bajnokiról hiányzott.

Pedig 2001 májusában egyik doppingtesztje pozitív eredményt hozott, ám nem kapott eltiltást, mivel a görög szövetség állítása szerint szervezete alaphelyzetben magas tesztoszteron-szinttel rendelkezik... Felmentését minden bizonnyal az is elősegítette, hogy ekkor már a válogatott csapatkapitányának számított. Több mint nyolcvan alkalommal húzhatta fel a címeres mezt.