Simone Perrotta (Olaszország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Simone Perrotta, az olaszok középpályása.
Vágólapra másolva!

Simone Perrotta (Olaszország)
Poszt: középpályás
Klub: Chievo Verona
Születési idő: 1977. szeptember 9., Ashon
Testsúly, magasság: 178 cm/72 kg
Válogatottság: 13 mérkőzés

Perrotta 1977. szeptember 17-én született, mégpedig az angliai Ashonban, így fiatalkorát a szigetországban töltötte. Szülei később visszatértek Olaszországba, és a tizenéves Simone már Reggio Calabriában kezdte el pályafutását.

A Regginában meglehetősen fiatalon bemutatkozhatott, az 1995-96-os bajnokságban 22 találkozón lépett pályára. Egy évvel később már alapembernek számított a másodosztályban vitézkedő együttesben, amelynek színeiben akkor 29 alkalommal szerepelt.

A következő idényben ugyan valamivel kevesebbet játszott, viszont végre megszerezte első gólját a felnőttek között. Teljesítményére az élvonalban is felfigyeltek, mégpedig nem is akármelyik egyesület, hanem a Juventus, amely 1998 nyarán szerződtette őt.

A sztárokkal teletűzdelt torinói együttesben azonban csak ritkán tudott az első csapat közelébe kerülni, a Zebráknál mindössze öt találkozón szerepelt. Az élvonalban 1998. november 8-án mutatkozott be az Udinese ellen. A torinóiak 1999 nyarán a Barinak adták kölcsön, ahol viszont alapember lett, és 31 mérkőzésen pályára lépve egy gólt szerzett.

A következő idényben ugyan nem tudott eredményes lenni, de nem rajta múlott, hogy a klub kiesett a legjobbak közül. Ezután klubot váltott, és az élvonalba frissen felkerült Chievo Verona futballistája lett, ahol már rögtön az első mérkőzésén eredményes volt. Azóta kihagyhatatlan a veronaiak kezdő tizenegyéből, és Trapattoni mester is felfigyelt rá, a squadra azzurra amolyan szürke eminenciása lett.