Társoldalunk:

Fredi Bobic (Németország)

Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Fredi Bobic, a németek csatára.

Fredi Bobic (Németország)
Poszt: csatár
Klub: Hertha BSC
Születési idő: 1971. október 30.
Testsúly, magasság: 188 cm/77 kg
Válogatottság: 33 mérkőzés, 9 gól

Bobic horvát édesapa és szlovén édesanya gyermekeként született Németországban, és a VfR Bad Cannstattban kezdte pályafutását. Hamarosan a VfB Stuttgart ificsapatához került, amelyből előbb a TSF Ditzingennek, majd a Stuttgarter Kickersnek adták kölcsön.

A másodosztályban futószalagon ontotta a gólokat, éppen ezért a VfB visszahívta őt. Bobic nem akármilyen módon mutatkozott be a Bundesligában: első hét bajnokiján egyaránt gólt szerzett, és mindössze fél év után felhúzhatta magára a címeres mezt a magyarok elleni, budapesti válogatott mérkőzésen.

Az elkövetkező években meghatározó játékosa volt a Stuttgartnak, a Balakov-Elber-Bobic "mágikus háromszög" tagjaként rendkívül eredményesen futballozott, 1997-ben például 19 találattal gólkirályi címet szerzett. Ugyanabban az évben Német Kupát nyert a csapattal, a következő esztendőben pedig egészen a KEK döntőjéig jutott a stuttgartiakkal.

Ahogyan azonban a csapat egyre lejjebb süllyedt a tabellán, ő is egyre inkább máshová akart igazolni, és 1999 nyarán elfogadta a Borussia Dortmund ajánlatát. Ez azonban nem bizonyult a legjobb választásnak, hiszen igazából nem tudott beilleszkedni a gárdába, noha a 2000-2001-es idényben házi gólkirály volt 11 találattal.

Kis híján a Villarreal futballistája lett, de végül a Bolton szerezte meg őt kölcsönbe, ahol fél szezon alatt négy gólt ért el. Ezután a Hannoverbe került, ahol sokadvirágzását élte, visszakerült a válogatottba, és megvette a Hertha. Berlinben ugyan megint nem megy neki a játék, de Völler továbbra is bízik benne.

KAPCSOLÓDÓ CIKK