Christian Vieri (Olaszország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Christian Vieri, az olaszok csatára.
Vágólapra másolva!

Christian Vieri (Olaszország)
Poszt: csatár
Klub: Internazionale
Születési idő: 1973. július 12., Bologna
Testsúly, magasság: 185 cm/82 kg
Válogatottság: 44 mérkőzés, 22 gól

Gyermekkorát Ausztráliában töltötte el, mivel édesapja ide szerződött. Miután a család visszatért Olaszországba, a kis Vieri a Pratóban kezdett el futballozni, majd tizenhét esztendősen a Torino játékosa lett. Innentől kezdve évente váltogatta a klubjait, sorrendben a Pisa, a Ravenna, a Venezia, a Juventus, az Atlético Madrid és a Lazio játékosa volt.

A Juvéval bajnokságot, az Atléticóval spanyol gólkirályi címet, a Lazióval pedig KEK-et nyert. 1999 nyarán, akkor világrekordnak számító összegért az Internazionaléba szerződött. Itt végre megtalálta számítását, hiszen azóta nem váltott klubot, arról nem is beszélve, hogy futószalagon ontotta a gólokat. Egyetlen milánói szezonjában sem szerzett 13 gólnál kevesebbet a bajnokságban, a legutóbbi két pontvadászatban pedig egyaránt 20 találatnál többet termelt.

A mostani bajnokság nagy részében azonban sem neki, sem az Internek nem ment a játék, és ez idegileg nagyon megviselte. Egy alkalommal mutogatott az őt kritizáló drukkereknek, aminek köszönhetően a szurkolók ellene fordultak, és azóta is gyakran kifütyülik.