Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Thierry Henry, a franciák csatára.
Vágólapra másolva!

Thierry Henry (Franciaország)
Poszt: csatár
Klub: Arsenal FC
Születési idő: 1977. augusztus 17., Párizs
Testsúly, magasság: 188 cm/88 kg
Válogatottság: 58 mérkőzés, 25 gól

Gyermekkorában azt tanácsolták neki, hogy inkább atlétának álljon, de Henry maradt a focinál. Tizenhárom évesen került a Monacóba, három évvel később mutatkozott be az első csapatban, és hamarosan meghatározó játékos lett.

1997-ben bajnoki címet nyert, a következő évben pedig tagja volt a vb-győztes csapatnak. Az 1998-99-es szezon közben a Juventusba szerződött, ahol nem ment neki a játék, így fél év elteltével az Arsenalba igazolt. Arsene Wenger keze alatt valósággal újjászületett, és a világ egyik legjobb csatára vált belőle.

Amióta az Ágyúsoknál futballozik, nem volt rossz idénye, egyedüli a tavalyi világbajnokságon okozott csalódást, ahol az uruguayiak ellen ki is állították. Azóta viszont ismét csúcsformában futballozik: tavaly a Konföderációs-kupán a gallok az ő vezérletével megnyerték a tornát, négy találattal gólkirály lett, őt választották meg a viadal legjobb játékosának, és a döntőben ő szerezte a mindent eldöntő aranygólt.

A FIFA World Player szavazáson és az Aranylabda-voksoláson is dobogós volt, a szezonban őt választották meg az angol bajnokság legjobb játékosának, és a gólkirályi cím is az övé lett.