A németek gúnyt űznek a Völler-csapatból

Vágólapra másolva!
A német drukkerek a magyarok elleni vereség után igen pesszimistán tekintenek a szombaton kezdődő Európa-bajnokság elé, mindezt alátámasztja a Bild nevű lapnak beküldött gunyoros olvasói levelek sokasága. A szurkolók mellett az olaszok kapitánya, Giovanni Trapattoni is "leírja" a németeket, szemben az optimista Franz Beckenbauerrel. A hollandok is rosszul állnak, Dick Advocaat ezért válságülést tart játékosainak. S hogy végül ki nyeri el a "tízkilónyi ezüstöt", azaz a Henri Delaunay-kupát, azt még nem tudni, sokan azonban óva intenek a túlzott szurkolástól, ami két szervezet szerint is sérülésekkel járhat.
Vágólapra másolva!

Sajátos módon bátorítja a német válogatottat a szombaton kezdődő Európa-bajnokság előtt a Bild című napilap. A bulvárújság felszólította olvasóit, hogy e-mailben nevezzenek meg okokat, hogy miért lesz aranyérmes Rudi Völler gárdája.

Az önkritikus válaszokból néhány érdekesebb: "mert világbajnoki másodikok vagyunk, és a világbajnok Brazília most nem lesz ott", "mert sem a bennünket elverő magyarok, sem a románok nem kvalifikálták magukat", "mert mostanában legyőztük a Feröer-szigeteket, Litvániát, sőt Máltát is" és "mert a franciáknak csak Zidane-juk vagy Henryjuk van, de nálunk játszik Ziege és Hinkel".

A szerkesztők a végső bizonyosság kedvéért egy ima-rovatot is beindítottak a lapban, melyben a következő - szintén olvasói - könyörgések fogalmazódtak meg a futballisten felé: "add, hogy a többi csapat még nálunk is rosszabb legyen", "növessz még két kezet Oliver Kahnnak, hogy minden labdát elérjen", "csomózd össze a hollandok lábait" vagy "adj új, gyorsabb lábat hátvédeinknek, Wörnsnek és Nowotnynak".

Lesújtóan nyilatkozott a németek esélyeiről Giovanni Trapattoni, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. "A hollandok és a csehek végeznek a D csoport első két helyén, a németeknek már az első kör is sok lesz" - mondta a Bayern München korábbi mestere, aki saját együttesét egyértelműen a C jelű négyes élére várja. (A tréner egyébként már ki is jelölte kezdőcsapatát a hétfői, Dánia elleni mérkőzésre: Buffon - Panucci, Cannavaro, Nesta, Zambrotta - Camoranesi, Perrotta, Zanetti - Totti - Del Piero, Vieri.)

Jóval kedvezőbben ítélte meg a Nationalelf kilátásait a portugáliai Eb-n Franz Beckenbauer, a bajor klub és a 2006-os világbajnokság szervezőbizottságának elnöke. "Töretlenül bízom Rudi Völlerben, aki már a 2002-es vb-re is remek csapatot épített. Úgy érzem, ezúttal is meghatározó szerepet fogunk játszani, s akár az elődöntőig eljuthatunk. A legnagyobb reményekkel azonban a címvédő franciák és a házigazdák mellett az olaszok, az angolok és a spanyolok vághatnak neki a tornának" - jelentette ki a "Császár", aki 1974-ben játékosként, 1990-ben pedig szakvezetőként lett világbajnok.