Társoldalunk:

Zidane duplázott, Beckham büntetőt hibázott

Jegyzőkönyv, online közvetítés

Az esélyeknek megfelelően a franciák rögtön a meccs elején kezükbe vették az irányítást, az első negyedórában Vieira, Zidane és Trezeguet is kihagyott egy-egy helyzetet. Az angolok keményen védekeztek, főleg Zidane-t nem kímélték, a francia játékmestert többször is szabálytalanul állították meg az angol védők. Az Eriksson-csapat - Scholes nagyon fölé lőtt bombáját leszámítva - közel sem került Barthez kapujához, egészen a 38. percig, amikor Beckham parádés jobb oldali, kifliszerűen csavarodó szabadrúgását Lampard - több gall védőt is "túlugorva" - a kapuba fejelte.

A második félidőben tovább folytatódott az angolok néhol már durvának mondható játéka, a franciák pedig nem tudtak igazi gólhelyzetet kialakítani, majd - újra csak váratlanul - 11-eshez jutottak Owenék: az egész meccsen - minden szempontból - magas fordulatszámon pörgő Rooneyt tiszta helyzetben Silvestre a 16-oson belül lerántotta, a MU-védő piros helyett sárgát kapott, az angolok meg büntethettek. Napjaink leghíresebb focistája, Beckham azonban hibázott, 11 méterről nem tudott túljárni egykori csapattársa, az utóbbi időben sokat bírált Barthez eszén: a tar kapuvédő kiütötte a Real-csillag jobb felső felé tartó 11-esét.

És amikor már mindenki elkönyvelte az angolok győzelmét, akkor jött Zinédine Zidane és egy olyan hajrá, amit tétmeccsen utoljára 1999-ben, a MU-Bayern BL-döntőn láthattunk. A 91. percben a Real Madrid másik szupersztárja szabadrúgást végezhetett el 21 méterre David James kapujától, és bevarrta a labdát a jobb felsőbe. De ez nem volt elég neki, Gerrard hazaadását (gólpasszát?) Henry megszerezte, James az amúgy ma rendkívül passzív csatárt elkaszálta, Zizou pedig nem úgy csinált, mint Beckham pár perce - a 98-as vb-döntő hőse nem hibázott, belőtte a megítélt büntetőt (megjegyzendő, mint ahogy az első büntetőnél Silvestre, úgy most James is pirosat "érdemelt volna" sárga helyett!).

Az 1998-as vébén, amikor Argentína ellen kiállították David Beckhamet, akkor a középpályást Anglia bűnbaknak kiáltotta ki. Most büntetőt hibázott, majd madridi csapattársa fordított, így semmit sem ér az a pompás passz, ami után vezetést szereztek az angolok. Akkor már nem javíthattak, most azonban Svájc, majd Horvátország ellen még megtehetik mindezt a szigetországiak, akik a 89. percig nem szimpatikus, de eredményes taktikával hajszálnyira álltak a győzelemtől, de Zidane végül egyedül megverte őket.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK