Zidane duplázott, Beckham büntetőt hibázott

Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokság B csoportjának rangadóján Anglia a 91. percig vezetett a címvédő francia válogatott ellen, ám ekkor Zinédine Zidane előbb szabadrúgásból egyenlített, majd Gerrard kapitális hibája után 11-esből a győzelmet érő gólt is megszerezte. David Beckham a 73. percben büntetőt hibázott.
Vágólapra másolva!

Jegyzőkönyv, online közvetítés

Érdekesen kezdődött a mérkőzés felvezetése, hiszen pénteken még arról szóltak a hírek, hogy a franciák a csoportmeccsek végéig nem találkozhatnak feleségeikkel és barátnőikkel, míg Beckhamék már a meccs után randizhatnak kedvesükkel. Hogy ez kit motivált jobban, azt a meccs előtt még nem lehetett tudni. Az viszont biztos, hogy nem tett jót az angol szurkolóknak, miszerint "megengedték" nekik a füvezést, hiszen szombat hajnalban Lisszabonban összeverekedtek a rendőrökkel. Pedig azt ígérte az UEFA, hogy ha botrányt okoznak az angol drukkerek, akkor Owenéket kizárják a tornáról. Márpedig Sven-Göran Eriksson nagy tervekkel érkezett Portugáliába.

De kevés hátvéddel. Rio Ferdinand eltiltás, Jonathan Woodgate és Gareth Southgate sérülés miatt maradt le az Eb-ről, John Terry pedig közvetlenül a kontinensviadal előtt dőlt ki. Így bekerült az angolok kezdőjébe a fiatal Ledley King, aki mellett Sol Campbell, valamint Gary Neville és Ashley Cole kezdett. A Beckham, Lampard, Scholes, Gerrard középpályás kvartett parádésnak mondható, elöl pedig a még nagyon fiatal Rooney és az aranylabdás Owen kezdett. A franciák kezdőjéből a csapatkapitány Marcel Desailly maradt ki sérülés miatt, ám az ő hiányát leszámítva igazi megasztár-csapattal (Barthez - Gallas, Thuram, Silvestre, Lizarazu - Pires, Vieira, Makelele, Zidane - Henry, Trezeguet) futott ki a gyepre a címvédő.

A legtöbb szakértő a franciák sikerét várta nemcsak ezen a meccsen, de az Európa-bajnokságon is, és nem véletlenül, hiszen a selejtezők során parádésan futballozó gallok csapata remek játékosokból áll, ráadásul az együttes fele nagyon jól ismeri a Premiershipből az angolokat.