Társoldalunk:

Tizenegy Zidane-nal erősítenék a Nationalelfet

A német Bild című lap keddi számában egy fotómontázson Zinédine Zidane-ra emlékeztető frizurával látta el a portugáliai Európa-bajnokságon kedden bemutatkozó német labdarúgó-válogatott tagjait. Közben David Beckham azt nyilatkozta, hogy vasárnapi hibája ellenére a jövőben is el fogja vállalni a büntető elvégzését.

A Bild képgalériája

"Tizenegy Zidane-ra van szükségünk" - olvasható a címlapon megjelent fényképek kommentárjaként. A címvédő franciák világbajnok sztárja a rendes játékidő hosszabbításában két gólt szerzett a vasárnapi, angolok elleni rangadón, s ezzel 2-1-re alakította a végeredményt.

A meccs negatív hősének, a tizenegyest hibázó David Beckhamnek pedig mindeközben egy angol gyerekcsapat segítene 11-est rúgni. A Beecholme Colts egyik találkozója döntetlenre végződött, és a szétlövésben 91 (!) gól után született meg a döntés. "Elküldjük a videofelvételt Davidnek, hátha okul belőle" - mondta a maratoni párbajt 46-45-re nyerő együttes edzője.

Beckham viszont legközelebb is elvállalná a 11-est. "A múltban sem döntöttem másként, bármikor is rontottam az angol válogatott vagy a Manchester United tagjaként. Biztos vagyok abban, hogy legközelebb ismét sikeres leszek" - mondta a Real Madrid középpályása, a szigetországi gárda csapatkapitánya. "Mindig hatalmas nyomást jelent, amikor valaki 11-es elvégzéshez készülődik. Teljesen mindegy, hogy valamelyik londoni parkban, vagy világbajnoki döntőben vállalkozik erre a játékos. Felül tudok kerekedni a felelőségen, legközelebb is megpróbálom értékesíteni a lehetőséget."

Beckham legutóbb tavaly ősszel a törökök elleni sorsdöntő Eb-selejtezőn rontott 11-est, de akkor a 0-0-s eredmény csoportelsőséget és Eb-döntős részvételt jelentett az angoloknak. Vasárnap viszont Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány csapatát a hajrában két góllal büntette Zinédine Zidane. A svéd szakember azonban nem varrta a roppant népszerű Beckham nyakába a vereséget, sőt az ellen sincs kifogása, hogy legközelebb is ő álljon a labda mögé büntető esetén.

"Csak akkor gondolkodom a változtatáson, ha David szól, hogy nem vállalja. Szerintem erre nem kerülne sor, nekem pedig nincsenek kétségeim a képességeivel kapcsolatban" - jegyezte meg Eriksson. Az angolok csütörtökön a svájciakkal találkoznak, s vereség esetén el is búcsúzhatnak negyeddöntős reményeiktől.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK