Larsson a vb-selejtezőkön is játszana

Vágólapra másolva!
Henrik Larsson a portugáliai Európa-bajnokság után sem szeretne kikerülni a svéd labdarúgó-válogatottból, így a magyarok elleni világbajnoki selejtezőkön is szerepelhet.
Vágólapra másolva!

"Ha továbbra is jó klubban játszom, akkor biztos, hogy a válogatottban is pályára lépek" - mondta a rutinos csatár, akit nemrég nemzeti összefogással sikerült visszacsábítani a Lagerbäck-Söderberg-gárdába.

Larsson hét év után hagyja el a Celtic Glasgowt, s valószínűleg sztárcsapatban folytatja pályafutását. Ha ez sikerül, akkor szívesen vállalja az ősszel kezdődő világbajnoki selejtezőket, s többek között a magyarok ellen is szóhoz juthat.

A 32 éves klasszis eddig 76 találkozón 27 gólt szerzett a válogatottban. A nemzetközi szerepléstől a 2002-es vb után "vonult vissza", s néhány héttel ezelőtt változtatta meg döntését, miután rengetegen kérték erre, sőt 110 ezren (!) ezt aláírásukkal is nyomatékosították.

"Örülök annak, hogy ismét svédül beszélhetek a társaimmal, ez is hiányzott. Ráadásul kiváló a csapatunk, rengeteg tehetséges labdarúgó alkotja a keretet, ezt már az Európa-bajnokságon is bizonyítottuk" - jegyezte meg a népszerű játékos.