Társoldalunk:

A francia elnök Blanc mellett érvel

Claude Simonet, a Francia Labdarúgó Szövetség elnöke azt szeretné, ha a korábbi kiváló játékos, Laurent Blanc lenne az Európa-bajnokság negyeddöntőjében búcsúzott válogatott új szövetségi kapitánya a Tottenham Hotspurhöz szerződött Jacques Santini helyett.

"Biztos vagyok abban, hogy jól végezné a feladatát. Az sem zavar, hogy nincs még múltja edzőként, hiszen Michel Platini is enélkül lett kapitány. Laurent Blanc is fantasztikus képességekkel rendelkezik" - jelentette ki az FFF első számú vezetője.

A tervek szerint július 9-én, a szövetség elnökségi ülésén döntenek arról, hogy ki lesz Santini utódja. Ezt az FFF szóvivője jelentette ki vasárnap. "Ez természetesen csak akkor lesz igaz, ha minden a terveknek megfelelően alakul" - tette hozzá a szövetség munkatársa.

Az biztos, hogy a svájciak elleni augusztus 20-i barátságos mérkőzésen már az új szakvezető dirigálja majd a csapatot. A görögök elleni váratlan, 1-0-ás vereséget követően már megindultak a találgatások, s a  L'Equipe című tekintélyes francia sportnapilap szerint Laurent Blanc, Bruno Metsu és Jean Tigana a legesélyesebb.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK