Társoldalunk:

Baros klasszisteljesítménye repíti a cseheket

A cseh-dán negyeddöntővel kapcsolatban akadtak még érdekességek. Amíg a cseh fővárosban, Prágában ellepték a Vencel teret a szurkolók, sőt óriás kivetítőn élvezték a pazar játékot, addig a skandináv hidegvérrel ellentétben Dániában akadt kis dolga a rendfentartó erőknek.

A dán rendőrség "viszonylag nyugodtnak" minősítette a főváros utcáinak hangulatát. Koppenhága főterén becslések szerint mintegy 30 ezer szurkoló nézte a meccset egy óriáskivetítőn, s a kudarc feldolgozása mindössze néhány üveg összetörésében nyilvánult meg a csalódott drukkerek részéről. A tömegben akadtak csehek is, akik - félve az esetleges atrocitásoktól - a rendőröknél kerestek biztonságot. A hatóság egy maréknyi randalírozót őrizetbe vett.

A vereség hatására Ebbe Sand, a német bajnokságban játszó FC Schalke 04 csatára bejelentette, többé nem kíván a dán labdarúgó-válogatottban szerepelni. A 31 éves Sand 66-szor lépett pályára a dán nemzeti tizenegyben, és 22 gólt szerzett.

A mértékadó brit William Hill fogadóiroda legfrissebb oddsai szerint az elődöntőbe utolsóként bejutó cseh labdarúgó-válogatott a legesélyesebb a kontinensviadal megnyerésére. Karel Brückner csapatának sikerére 11-8-as nyereményszorzóval lehet fogadni.

az oddsok:
Csehország 11-8
Portugália 11-5
Hollandia 5-2
Görögország 10-1.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK