Társoldalunk:

Baros klasszisteljesítménye repíti a cseheket

Milan Baros papája csak akkor mehet el a portugáliai Európa-bajnokságra megnézni fiacskáját, a cseh csapat csodacsatárát, ha otthon a kertben lenyírja a füvet.

"Már a csoportmeccseket idején is Portugáliában szurkolt, azalatt sokat esett az eső, megnőtt a fű. Első a kötelesség: levágja a füvet és akkor mehet" - mondta Baros mama.

A Liverpool 23 éves csatára öt találattal vezeti az Eb góllövőlistáját, s minden esélye megvan arra, hogy a félelmetes cseh gárdával akár az aranyérmet is megszerezze.

A 800 lelkes Viganticében - itt lakik a Baros család - manapság minden a világhírűvé lett futballistáról szól. Radek Porubsky polgármester szerint most már egész Európa megismeri a morva falucskát: "Vigantice bevonul a történelembe" - mondta.

Lelkendezett Jaroslav Hrbacek iskolaigazgató is: "Milan nagyon jól nevelt tanuló volt, s emlékszem úgy futott mint a nyúl". A helyi fodrász viszont arra büszke, hogy időnként megnyírhatja Baros haját: "Ha, hazajön, mindig meglátogat és én vághatom a fürtjeit. Mindig figyelem a haját a tévében, s ha túl hosszú, már fenem is a borotvát" - lelkendezett Jaroslav Mikl.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK