Társoldalunk:

Merk vezeti a döntőt

A német Markus Merk vezeti az Európa-bajnokság július 4-i fináléját.

A 42 éves, Kaiserslauternben élő játékvezető 1988-ban debütált hazája bajnokságában, majd 1992-ben került fel a FIFA nemzetközi listájára. A civilben fogorvos Merk több rangos meccset vezetett már, a legnagyobb feladat a 2003-as Juventus-Milan BL-döntő volt, de emlékezetes a négy évvel ezelőtti Hollandia-Olaszország Eb-elődöntő is.

A német bírót honfitársai, Christian Schräer és Jan-Hendrik Salver asszisztensek segítik majd, a trió már két mérkőzésen, a Franciaország-Anglia és a Svédország-Dánia találkozón közreműködött a kontinensviadalon. A két elődöntőre is kijelölték a játékvezetőket, e szerint a portugál-holland rangadón a svéd Anders Frisk, a görög-cseh mérkőzésen az olasz Pierluigi Collina fújja majd a sípot.

 "Mindenkinek ez az álma, s egyértelmű, hogy én is pályafutásom csúcsának tekintem a döntőt. Különleges nap lesz, igyekszem kiélvezni a pillanatait" - mondta Merk. "Harminc évvel ezelőtt lettem játékvezető, tizenhat szezont húztam le a Bundesligában, s tizenkettőt a nemzetközi színtéren, s örülök, hogy újabb nagyszerű döntővel gazdagodhatom. Természetesen ez a csapatmunka sikere, régóta dolgozunk együtt segítőimmel."

[origo]/MTI

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK