Vágner szerint Frisk a legjobb bíró

Vágólapra másolva!
A hat évvel ezelőtti világbajnokságon két mérkőzést vezetett, továbbá 13 Bajnokok Ligája-találkozót dirigált Vágner László. Ráadásként 1996-ban nemzetközi búcsúmeccsén, a Real Madrid fellépésén ő volt az utolsó magyar futballbíró, aki BL-mérkőzést vezetett, azóta nincsenek magyar bírók a szakma szűk elitjében. Vágner László az Eb-n látott játékvezetésről is nyilatkozott, s elmondta, hogy szerinte Frisk a legjobb sípmester.
Vágólapra másolva!

Frisk és a pornó - portugál Eb-blog

- Összességében milyennek ítéli a portugáliai bíráskodást?
- Kifejezetten jónak. Érett, tapasztalt játékvezetők vezetik a meccseket, s bár most is akadnak téves ítéletek, amelyek vitát gerjesztenek, az összkép mindenképpen kedvező, mivel rend van a pályán.

- Az eddigi - remek aránynak tekinthető - három piros lap is a rutinos bírók szerepeltetésének köszönhető?
- Egyértelműen. Az UEFA jól döntött, amikor elsősorban a sok nehéz kilencven percet dirigált játékvezetőket hívta meg az Eb-re, hiszen őket a sztárjátékosok is eleve ismerik, ezáltal még jobban elfogadják az ítéleteiket.

- Mit szól ahhoz, hogy a német Markus Merknek adták a döntőt az illetékesek?
- Ő már megérdemelte, jó játékvezető, no meg a német válogatott kiesése is megkönnyítette az UEFA játékvezető bizottságának a döntését.

- Portugáliában sípolnak még olyanok, akikkel együtt szerepelt a vb-n és a Bajnokok Ligája-meccseken?
- Igen, a svájci Urs Meier, a dán Kim Milton Nielsen és a svéd Anders Frisk, ők úgyszintén kiváló játékvezetők, és remek kapcsolatban is voltam velük annak idején.

- Elárulná, hogy jelenleg kit tart a legjobb játékvezetőnek?
- Mindig is Frisk párti voltam, az is maradok, hiszen a svéd játékvezető higgadt, mégis rendkívül határozott a pályán, márpedig mindkettő rendkívül fontos a mi szakmánkban.

Bánki József