Matthäus négy közé várta a svédeket

Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szerint a legjobb nyolc között a hollandok ellen 11-es párbajban búcsúzó svéd labdarúgó-válogatott megérdemelte volna az elődöntőbe jutást a portugáliai Európa-bajnokságon, vagyis nehéz ellenfél vár a magyar együttesre a világbajnoki selejtezők során.
Vágólapra másolva!

Olvasson Eb-naplókat!

"Az utolsó mérkőzésük nem hozott igazán szép játékot, ám a nagy tét miatt mindkét válogatott óvatosabb volt. A svédek lőttek két kapufát a meccs hajrájában, a tizenegyesekig közelebb álltak a továbbjutáshoz, de mégis búcsúzniuk kellett. A tornán mind a négy mérkőzésüket láttam, s amondó vagyok, játékerejüket tekintve minimum az elődöntőig el kellett volna jutniuk" - mondta a szakvezető az mlsz.hu-nak.

Matthäus hozzátette: a svédek nagyszerű, összeszokott és szakmailag kiválóan irányított csapattal rendelkeznek. "Két Európa-klasszis támadójuk, Ibrahimovic és Larsson folyamatos gólveszélyt jelent az ellenfelek kapujára, ám hátrébb is kiválóak. A középpályán kiemelkedően futballozik Ljungberg, és a bal oldalon Wilhelmsson is bármikor képes az ellenfél védői mögé kerülni. A hátsó sor valamennyi tagja kiváló fizikai adottságokkal bír, s jól fejel, ám a svédek védőmunkáját tekintve kulcsszereplő Linderoth, aki már a középpályán megszűri a támadásokat."

A magyar szövetségi kapitány megjegyezte, hogy a svédek a taktikai felállást tekintve látszólag a klasszikus 4-4-2-es formációban szerepelnek. "A labdaszerzést követően oly gyorsan lendülnek támadásba, hogy olykor hárman-négyen is Ibrahimovicékkal együtt érnek a kapu elé. A játékosaik munkabírása még az Eb mezőnyéből is kiemelkedett. Ez a megállapítás igaz a csapat valamennyi tagjára, hisz még az olyan sztárok is végigrobotolják a mérkőzéseket, mint Larsson."