Olvasóink szerint megérdemelt a görögök Eb-győzelme

Vágólapra másolva!
Több mint tizenötezren gondolták úgy, hogy az Európa-bajnokság után véleményt formálnak arról, hogy a görög válogatott győzelme megérdemelt volt avagy sem. A végeredményből úgy tűnik, a hellének nemcsak a pályán, de olvasóink szerint is a legjobbak voltak.
Vágólapra másolva!

Az olvasók majdnem egyharmada szerint jogos volt Hellász fiainak a diadala, több mint ötezer szavazat érkezett arra a verzióra, miszerint ők voltak a legjobbak. A görög csoda egyik jelentős állomása volt a csehek elleni elődöntőbeli győzelem, ennek ellenére sokan úgy látták, hogy Baroséknak kellett volna átvenni a trófeát, kevesebb, mint száz vokssal maradt el a közönségkedvenc csehek mellett érvelő változat a görögöket méltatótól.

A harmadik legnépszerűbb választás azoké lett, akik a portugálok győzelmét várták, ami annak fényében érthető, hogy a finálé előtt a közvélemény nagy része is a házigazda örömünnepére számított, más kérdés, hogy Hariszteasz és társai nem foglalkoztak a papírformával és az előzetes okoskodásokkal.

Sokaknak, akik az olasz, spanyol, francia vagy netán a német válogatottnak szurkoltak, csalódást okozott a torna, ők lehettek azok, akik úgy gondolták, jobb lett volna, ha más nyer. A görögök játékstílusát számos helyen kritizálták, kifogásolva, hogy a látványos játék helyett célfutballal nyerték a mérkőzéseket, olvasóink nagy része azonban nem fanyalgott, mindössze nyolc és fél százalékuk osztotta a hellének bírálóinak nézetét.

A szavazás végeredménye:
Naná, ők a legjobbak 5085 - 32,4%
A csehek érdemelték volna 4991 - 31,8%
Portugál győzelmet vártam 2545 - 16,2%
Jobb lett volna, ha más nyer 1740 - 11,1%
Nem, mert végig bekkeltek 1328 - 8,5%
Összesen: 15 689 szavazat

Olvasóink szerint Baros az Eb felfedezettje/euro2004/20040704ebdonto.html?pIdx=3