Trezeguet nem bízik az Eb-részvételben

Vágólapra másolva!
David Trezeguet nem hisz abban, hogy lehetőséget kap a francia válogatottban a június 7-én kezdődő, osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

A támadó, aki klubcsapatában, a Juventusban a mostani szezonban 15 gólnál jár, úgy gondolja: Raymond Domenech szövetségi kapitány nem bízik meg benne.

"Fontos szerepet játszottam a válogatottnál, de a jelenlegi körülmények között valószínűleg ez meg fog változni. Az edző másképp döntött" - mondta a La Gazetto dello Sportnak a világ- és Európa-bajnok csatár.

Trezeguet a napokban visszautasította Domenech meghívóját, mivel a szakember csak az úgynevezett B-csapatban számított volna rá, abban, amely Kongó ellen lép pályára barátságos mérkőzésen, míg a "nagyok" Spanyolországgal játszanak majd.

"Szeretném hasznossá tenni magam, de nem úgy, hogy csak az ötödik vagyok a sorban. Tíz éve még elmentem volna a világ végére is, de most, 30 évesen már nem szeretnék. Különösen azok után, amit tettem és még most is teszek" - tette hozzá a játékos.

A 2000-es Eb döntőjében Trezeguet lőtte a franciák sikerét jelentő aranygólt az olaszok ellen, a 2006-os vb fináléjában viszont - ugyanebben a szereposztásban - ő volt az egyetlen, aki kihagyta a 11-est a mindent eldöntő büntetőpárbajban.