A labdarúgó-Eb orosz sztárjai lehetnek: Zirjanov, Arsavin, Biljaletgyinov

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Konsztantyin Zirjanov

A középpályás Perm városában született 1977. október 5-én, és a helyi sportiskolában kezdett el futballozni.

Mivel elég tehetségesnek bizonyult, így 18 esztendősen leigazolta őt az Amkar Perm, amely akkoriban a negyedik vonalban szerepelt. Zirjanov első szezonjában nyolc gólt ért el, feljutáshoz segítve a klubot, majd a folytatásban a harmadosztályban is rendkívül eredményesen futballozott.

A következő két idényben a permiek egyaránt az utolsó pillanatban csúsztak le a második vonalba kerülésről, de 1998-ban végre kiharcolták a feljutást, köszönhetően nagy részben Zirjanovnak, aki egymaga 17 találatot szerzett.

A középpályás a másodosztályban is jól játszott, és 2000 elején meg is vette őt a legjobbak között szereplő Torpedo Moszkva. A fővárosban sokkal védekezőbb feladatot kapott, és bár nem ment neki rosszul a játék, magánéleti problémái miatt nem tudta azt nyújtani, amire képes.

2002-ben aztán családi tragédia érte: 23 esztendős felesége kiugrott a nyolcadik emeletről, ráadásul nem egyedül, hanem négyéves kislányukkal együtt. Zirjanov sokáig nem tudta túltenni magát az eseten, ám lassan rendeződött a magánélete, miután összeismerkedett jelenlegi párjával, aki hozzá hasonlóan permi születésű.

Forrás: EPA

Bár a Torpedo 2006-ban kiesett az élvonalból, a középpályás bekerült a válogatott keretbe, majd a Zenit Szankt-Petyerszburgba szerződött, ahol ismét támadóbb szerepkörben futballozhat, és ennek megfelelően ismét sok gólt szerez - 2007-ben kilenc találattal járult hozzá a Zenit bajnoki címéhez.