Társoldalunk:

Sorsdöntő meccsre készül az Eb-címvédő

2008.06.14. 8:11

A címvédő görög válogatott nem sok hívet szerzett magának a svédek ellen a túlságosan is defenzív játékával, de Otto Rehhagel szerint az oroszok ellen egy teljesen más felfogású gárda fut majd ki a pályára.

Más kérdés, hogy miért kellett a német mesternek az első mérkőzésre módosítania a selejtezők során megszokott taktikán, és átállni az öthátvédes játékrendszerre...

Most mindenesetre a jelek szerint a görögök megint 4-3-3-as hadrendben futballoznak majd, és ez valószínűleg azt jelenti, hogy a svédek ellen csak csereként beküldött Joannisz Amanatidisz is ott lesz a kezdők között, kiszorítva az "extra hátvédet" Paraszkevasz Antzaszt.

Várhatóan ez lesz az egyetlen változás a kezdő tizenegyben, bár a jobbhátvéd Jurkasz Szeitaridisz kisebb sérülés miatt kihagyta a csütörtöki edzést - ha nem épül fel, akkor Lukasz Vintra játszhat a helyén. Egyes források szerint egyébként Rehhagel kifejezetten Zlatan Ibrahimovic semlegesítése érdekében Hrisztosz Patzatszoglut is beállíthatja a csapatba, ám ez esetben megint csak az egyik csatárát kellene feláldoznia...

Az oroszoknál Guus Hiddink a spanyolok elleni vereséget követően rendkívül dühös volt, mert úgy érezte, hogy csapata gyermeteg hibákat vétett a találkozón. Különösen a védelemmel lehetett elégedetlen, és ez a csapatrész várhatóan is változik majd a görögök ellen. A két középhátvéd, Gyenisz Kologyin és Roman Sirokov helyén a rutinosabb Szergej Ignasevics és Alekszej Berezuckij kaphat lehetőséget - akiknek mellőzését az orosz közvélemény már eleve nem értette.

A csapat játékmestere, Andrej Arsavin továbbra is eltiltását tölti, és a spanyolok ellen gólt szerzett csatár, Roman Pavljucsenko sem teljesen egészséges (a támadó két napon keresztül nem edzett), és ha ő nem épül fel, akkor a szbornaja az Adamov-Szicsev csatárduóval kezdhet. Roman Adamov szinte biztosan ott lesz a gárdában, hiszen a spanyolok ellen Dmitrij Szicsev pocsékul futballozott, és már a szünetben lecserélte őt Hiddink.

A várható kezdő csapatok:
Görögország:
Nikopolidisz - Szeitaridisz, Dellasz, Kirgiakosz, Toroszidisz - Baszinasz, Katszuranisz, Karagunisz - Hariszteasz, Gkekasz, Amanatidisz. Szövetségi kapitány: Rehhagel.
Oroszország: Akinfejev - Anjukov, Ignasevics, A. Berezuckij, Zsirkov - Szemak, Zirjanov, Szemsov, Biljaletgyinov - Adamov, Pavljucsenko. Szövetségi kapitány: Hiddink.

www.infosport-focivilag.hu

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK