Podolski játéka veszélyben, Löwöt megbüntethetik

Vágólapra másolva!
Vádlisérülés miatt elképzelhető, hogy nem léphet pályára a portugálok elleni csütörtöki Európa-bajnoki negyeddöntőn, Lukas Podolski, a német labdarúgó-válogatott támadója.
Vágólapra másolva!

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerdán dönt a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw esetleges további büntetéséről.

A szakembert - osztrák kollégájával, Josef Hickersbergerrel együtt - reklamálásért a lelátóra száműzte Mejuto Gonzales játékvezető a két együttes hétfő esti, Európa-bajnoki találkozóján.

Az UEFA előbb tanulmányozza a bíró és a két szövetség jelentését, s csak azután hoz határozatot az ügyben. Elméletileg az is elképzelhető, hogy a két trénert egy-egy meccsre eltiltják - ezáltal Löw nem ülhetne a kispadon a csütörtöki, Portugália elleni negyeddöntőben -, de sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy az esetnek nem lesz semmilyen következménye.

A csütörtöki negyeddöntő két csapata legutóbb a 2006-os németországi világbajnokság bronzmérkőzésén találkozott egymással, akkor a házigazdás Bastian Schweinsteiger duplájának is köszönhetően 3-1-re diadalmaskodtak.