Ballackék már hűtik a pezsgőt

Vágólapra másolva!
Már az Európa-bajnoki cím megünneplésére készül a német labdarúgó-válogatott, noha nem becsüli le következő ellenfelét, a török csapatot. Mindezt Joachim Löw német szövetségi kapitány fejtette ki vasárnap a Welt am Sonntag című lapnak adott exkluzív interjúban, elismerve, hogy a csapattal együtt már nem csupán a döntőbe jutásban, hanem a végső győzelemben reménykedik.
Vágólapra másolva!

Mindezzel kapcsolatban Löw emlékeztetett arra, hogy a 2006-os világbajnokság emlékei mindenekelőtt Berlinhez, s a Brandenburgi kapuhoz kötődnek, úgyhogy a páratlan élmény felelevenítésére van szükség. Két évvel ezelőtt a Brandenburg kapunál több mint egymillió ember ünnepelte a világbajnokságon harmadik helyen végzett német válogatottat.

A szövetségi kapitány ugyanakkor kijelentette, hogy mindennek ellenére a törökök ellen nem számít könnyű menetelésre. Löw - aki korábban két török csapatnál, a Fenerbahcénél és az Aadanspornál is edzősködött - utalt arra, hogy jól ismeri az ellenfél játékát. A törökök - mint fogalmazott - fantasztikus mentalitással futballoznak, s az utolsó pillanatig nem adják fel.

A tréner utalt arra, hogy a csapat tulajdonképpen tizenkét játékossal játszik. A tizenkettedik Angela Merkel - jelentette ki, hangoztatva, hogy a német kancellár rendkívüli támogatása a válogatottnak "hatalmas motivációt" jelent. Egyben ugyanakkor azt is bizonyítja, hogy a futball milyen fontossá vált a német társadalom számára - tette hozzá Joachim Löw.

Berlinben egyébként nagy meglepetést okozott az oroszok előző esti győzelme a torna egyik fő esélyesének tartott holland válogatott ellen. A német szakírók számára Oroszország ezzel titkos esélyessé lépett elő, s a kommentárok inkább azért szurkolnak, hogy a németek ellenfele - már a döntőben - ne az orosz válogatott legyen.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)