Pazar Arsavin, vezér Ballack, Hakan Balta

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hét természetesen az Európa-bajnokság jegyében telt a labdarúgás világában, nem csoda, hogy álomcsapatunkban is a kontinensviadalon látott focisták vannak többségben. De azért nem feledkeztünk meg a dél-amerikai és az afrikai vb-selejtezőkről sem.
Vágólapra másolva!

Kapus:

Roberto Abbondanzieri (Argentína): csúcsrangadóra került sor a dél-amerikai vébéselejtezők során, hiszen Brazília Argentínát fogadta, és a gól nélküli döntetlen természetesen a vendégcsapat számára jelent jobb eredményt. Az argentinok kapusának több nagy védést is be kellett mutatnia ahhoz, hogy az albiceleste pontot szerezzen.

Hátvédek:

Arne Freidrich (Németország): a német válogatott mestere, Joachim Löw nem volt elégedett a csapata szélsőhátvédjeivel az első két csoportmérkőzésen, így aztán az osztrákok ellen betette az együttesbe Friedrichet, akire nem is lehetett panasz. A védőnek nem is ezen a találkozón, hanem inkább Portugália ellen volt sok dolga, de a remek portugál szélsők ellen is megállta a helyét.

Antar Jahia (Algéria): az afrikai vb-selejtezők során rengeteg a meglepetés, így aztán az algériai gárda 1-0-s győzelme Gambia ellen kifejezetten jó eredménynek számít. Az észak-afrikai együttes a középhátvéd Antar Jahia góljával gyűjtötte be a három pontot, a Vfl Bochumban légióskodó bekknek ez volt a második gólja a címeres mezben.

Walter Moreno (Kolumbia): hat forduló után már csak egy veretlen csapat van a dél-amerikai vébéselejtezőkben, és kevesen gondolnák, hogy ez a gárda Kolumbia válogatottja. Az együttes a múlt héten Ecuadorban vendégeskedett, és egy értékes gól nélküli döntetlennel utazott haza - köszönhetően nagy részben a középhátvéd Moreno hibátlan játékának.

Hakan Balta (Törökország): a török együttes tovább folytatta szenzációs menetelését az Eb-n, és miután tizenegyesekkel legyőzte a horvát csapatot, bejutott a legjobb négy közé. A találkozón a csapat balhátvédje, Hakan Balta rendkívül fegyelmezett játékot nyújtott, a horvátok az ő oldalán szinte egyetlen támadást sem vezettek.

Középpályások:

Hamit Altintop (Törökország): a török csapat erősen tartalékosan volt kénytelen kiállni a horvátok ellen, így aztán Hamit Altintop ezúttal nem jobbhátvédként, hanem középpályásként kapott lehetőséget Fatih Terimtől. A focista csapata legjobbja volt, a pálya szinte minden pontján feltűnt, és szokásától eltérően a védekezésből is kivette a részét.

Andrej Arsavin (Oroszország): az orosz csapat az első két mérkőzésén nem számíthatott karmesterére, mivel Arsavin még az Eb-selejtezők során összeszedett egy eltiltást. A focista a svédek elleni találkozón góllal tért vissza, majd a hollandok elleni negyeddöntőn egészen fantasztikus teljesítménnyel vezette a legjobb négy közé a szbornaját.

Michael Ballack (Németország): a nationalelf csapatkapitányát az első két mérkőzés után sok kritika érte, de a középpályás azt követően megmutatta, hogy igazi vezéregyénisége együttesének. Az osztrákok ellen továbbjutást érő, győztes gólt ért el, és betalált a Portugália elleni negyeddöntőben is.

Bastian Schweinsteiger (Németország): a német válogatott középpályása az Ausztria elleni, sorsdöntő csoportmérkőzést kénytelen volt kihagyni eltiltása miatt, ám a Portugália elleni negyeddöntőre visszatért a csapatba - és a mezőny egyik legjobbja volt. Ő szerezte a nationalelf vezető találatát, majd két szabadrúgásából is gól született.

Csatárok:

Diego Forlán (Uruguay): a dél-amerikai vb-selejtezők e heti fordulójának legnagyobb gólkülönbségű győzelmét az uruguayiak aratták, akik hazai pályán egy hatost rúgtak Perunak. A találkozón az uruk csatára mesterhármast vágott - a jelek szerint továbbra is ugyanolyan jó formában van, mint tavasszal klubjában, az Atlético Madridban.

Roman Pavljucsenko (Oroszország): az orosz csapatnál az Eb előtt az volt a nagy kérdés, hogyan szerepel majd legjobb csatára, Pavel Pogrebnyak nélkül, de Pavljucsenko egyelőre remekül pótolja kollégáját. A Szpartak Moszkva focistája a svédek és a hollandok ellen is betalált.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)