Társoldalunk:

Donadonit felállítják az olasz kispadról

2008.06.24. 18:32

Minden bizonnyal napokon belül távoznia kell Roberto Donadoninak, a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében kiesett, világbajnok olasz válogatott szövetségi kapitányának.

A La Gazzetta dello Sport című lap szerint szerdán menesztik a szakvezetőt, az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, hogy a futballszövetség (FIGC) vezetői még ezen a héten tárgyalnak vele a jövőről.

A BBC már arról számolt be, hogy Donadonit elküldték a válogatott éléről, ezt azonban a FIGC szóvivője cáfolta. "Még semmilyen hivatalos döntés nem született" - mondta.

Az [origo] Bázelben tartózkodó tudósítójának több olasz újságíró is megerősítette, hogy Donadonit menesztik, ám hozzátették: ez még nem hivatalos információ. Az itáliaiak szerint szinte biztos, hogy Marcello Lippi lesz az új kapitány, aki két éve vb-győzelemre vezette Pirlóékat.

A szakvezető 2006-ban, a világbajnoki cím elhódítása után vette át az irányítást Marcello Lippitől.

Donadoni szerződését az Eb előtt hosszabbította meg a FIGC újabb két évvel, ennek ellenére nem kizárt, hogy leváltják. Olasz médiumok úgy tudják, hogy a kapitány szerződésében van egy olyan pont, amely lehetővé teszi a FIGC számára a szerződés felbontását az Eb-szereplés befejezése után tíz napon belül. Ebben az esetben a lejáratig hátralévő két évre esedékes fizetésének csak a töredékét kellene kifizetni.

Az olaszok vasárnap tizenegyespárbaj után estek ki a spanyolokkal szemben, Donadoni hétfőn kijelentette, hogy nem kíván lemondani, mert erre nincs oka.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)KAPCSOLÓDÓ CIKKEK