Löw meglepőt húzott Draxler beválogatásával

Vágólapra másolva!
Két újoncot is meghívott a nyári Európa-bajnokságra készülő bő, 27-es keretbe Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki Marc-André ter Stegen kapus mellett beválogatta a Schalke 18 éves középpályását, Julian Draxlert is.
Vágólapra másolva!

Draxler mindössze egy éve mutatkozott be a Bundesligában, de remek szezont produkálva bronzéremhez segítette a Schalkét.

A keret - még Joachim Löw kapitány nélkül - pénteken Szardínia szigetén kezdi meg a felkészülést, az összetartásról biztosan hiányozik majd a spanyol bajnokságban érdekelt Real Madrid két légiósa, Mesut Özil és Sami Khedira, illetve a szombati német kupadöntőre készülő dortmundi, illetve a pluszban még BL-finálét is játszó Bayern München játékosai.

"Nagyon intelligens játékos, aki kiválóan egy-egyezik, és hatalmas potenciállal rendelkezik. Ugyan még csak utánpótlás-válogatottban szerepelt, de ez a jelölés remélem, még nagyobb lendületet ad a fejlődéséhez" - indokolta döntését Löw.

Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A német válogatott az Eb-n Hollandia, Portugália és Dánia ellen játszik a B csoportban.

A német válogatott bő Eb-kerete:
Kapusok: Manuel Neuer (Bayern München), Tim Wiese (Werder Bremen), Marc-André ter Stegen (Mönchengladbach), Ron-Robert Zieler (Hannover)
Védők: Holger Badstuber, Philipp Lahm, Jerome Boateng (mind Bayern München), Marcel Schmelzer, Mats Hummels (mindkettő Dortmund), Per Mertesacker (Arsenal), Benedikt Höwedes (Schalke)
Középpályások: Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller (mind Bayern München), André Schürrle, Lars Bender (mindkettő Leverkusen), Sami Khedira, Mesut Özil (mindkettő Real Madrid), Marco Reus (Mönchengladbach), Sven Bender, Ilkay Gündogan, Mario Götze (mind Dortmund), Julian Draxler (Schalke)
Csatárok: Mario Gomez (Bayern München), Miroslav Klose (Lazio), Cacau (Stuttgart), Lukas Podolski (Köln)