Magyar zongoraművész is fellép a foci-Eb megnyitóján

Vágólapra másolva!
Egy szokatlan show részeként egy magyar zongoraművész is fellép június 8-án a labdarúgó Európa-bajnokság varsói megnyitó ünnepségén: György Ádám a nemzetközi téren jól ismert Karmatronic dj-produkcióval Chopin-művet fog játszani több száz táncos kíséretében.
Vágólapra másolva!

"Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába. Klasszikus zenész vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra" - fogalmazott György Ádám.

A labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján György Ádám és a Karmatronic direkt az alkalomra készített közös produkcióját várhatóan 300 millióan fogják figyelemmel kísérni világszerte a televízió-képernyők előtt.

A Karmatronic az elmúlt években olyan világhírű előadóknak készített hivatalos remixeket, mint Beyoncé, Shakira, Kelly Rowland, a Pussycat Dolls, a Foster the People vagy Britney Spears, utóbbi tavaly szeptemberi budapesti koncertjére is a Karmatronic-ot választotta előzenekarként.

György Ádám idén januárban a New York-i Carnegie Hall-ban adott teltházas koncertjével ünnepelte 30. születésnapját. Tizenkét éves korában lett a budapesti Bartók Béla Konzervatórium hallgatója, több hazai és nemzetközi elismerés elnyerése után 2005-ben kapta meg a Steinway művésze elismerést; ez indította el nemzetközi karrierjét. A Carnegie Hallban 2008-ban szintén teltházas koncerttel debütált.

A zongoraművész maga is focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban tagja volt a magyar futsalválogatott ifjúsági keretének - szerepel a produkció kommünikéjében. Mint írták, György Ádám az elmúlt időszakban sok időt töltött az Egyesült Államokban tavaly megjelent albuma, az Adam Gyorgy Plays Liszt, Bach and Mozart promóciója kapcsán.