A Lokomotiv edzője lesz az Eb után távozó horvát kapitány

Vágólapra másolva!
A Lokomotiv Moszkva edzője lesz a nyári labdarúgó Európa-bajnokság után Slaven Bilic, aki múlt csütörtökön jelentette be, hogy a kontinenstornát követően távozik a horvát válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.
Vágólapra másolva!

Az orosz élvonalban szereplő fővárosi klub hétfőn közölte a 43 esztendős szakvezető szerződtetését. Bilic három évre írt alá a bajnokságban most hetedikként zárt, s így az Európa Liga-szereplésről lemaradt gárdához.

"Boldog vagyok, hogy egy ilyen nagynevű szakembert sikerült szerződtetnünk" - mondta Olga Szmorodszkaja, a Lokomotiv elnöke. "Bilic Európa egyik legjobb edzője, s leigazolásához többek között az angol élvonalban szereplő klubokénál is kedvezőbb ajánlatot kellett tennünk."

Bilic játékosként 2001-ben vonult vissza, majd a Hajduk Splitet irányította, 2006-ban pedig a horvát válogatott szövetségi kapitánya lett. A nemzeti csapattal a 2008-as Eb-n a negyeddöntőig jutott, a 2010-es világbajnokságra ugyanakkor nem sikerült kijuttatnia a gárdát.

A június 8-án kezdődő, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon a horvátok a címvédő Spanyolországgal, valamint Olaszországgal és Írországgal szerepelnek azonos csoportban.