A legunalmasabb Eb-meccsen ikszelt az angol és a francia válogatott

Vágólapra másolva!
A francia és az angol válogatott unalmas meccsen döntetlent játszott egymással a foci-Eb-n. A D csoport rangadója az Európa-bajnokság eddigi legrosszabb találkozója volt.
Vágólapra másolva!

Az első negyed órában főleg a franciák támadtak, az első komolyabb helyzet azonban az angoloknál adódott. A 15. percben Milner ugrott ki két védő között egy remek passz után, elhúzta a labdát Lloris kapus mellett, ám kisodródva, becsúszva csak az oldalhálót találta el.

Újabb negyed órát kellett várni a következő nagy helyzetre, amiből azonban már gól lett. Egy jobb oldali angol szabadrúgást Gerrard beckhami csavarral és pontossággal ívelt középre, az előrehúzódó Manchester City-védő, Lescott pedig a kapuba fejelte.

Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Öt perccel később kísértetiesen hasonló szituációból egyenlíthetett volna a francia válogatott, Nasri jobb oldali szsabadrúgására középen Diarra érkezett, és közeléről, 5-6 méterről fejelt a kapura, de Hart nagy bravúrral belekapott a labdába.

A 39. percben azonban már sikerült az egyenlítés, Ribéry gurította visza a labdát Nasrinak, akinek volt ideje átvenni, felnézni és 20 méterről a jobb alsóba helyezni. Mindkét gólt Manchester City-játékos szerezte.

A második félidőre úgy jöttek ki a csapatok, mintha mindkettőnek megfelelne a döntetlen. A franciák próbálkoztak, töbször is beszorították az angolokat, de azt azért túlzás lenne állítani, hogy a minden áron győzni akarás látszódott volna a játékukon, az angol akciók pedig az eltiltott Rooney távollétében teljesen súlytalanok voltak.

A 65. percben zúgott fel először a közönség a második játékrészben, pedig ekkor sem volt nagy helyzet, Benzema megtolta a labdát, 23 méterről lőtt, Hart védett. Nem sokkal később ismét akadt dolga az angol kapusnak, Ribéry húzott el a jobb oldalon, mindenki beadásra számított, ő azonban a rövid alsót célozta meg, de Hart leért rá.

Forrás: AFP/Franck Fife

Benzemának volt még egy (francia szempontból) jónak indult lövése, amibe Gerrard beletette a fejét, így a labda el sem jutott a kapuig. A franciák tizenkilencszer lőttek kapura, az angolok háromszor, az iram és a színvonal - főleg a második félidőben - messze elmaradt a várttól, nyugodtan kijelenthetjük az Eb eddigi legrosszabb meccsét hozta a D csoport rangadója.