Oroszok, lengyelek és rendőrök verik egymást Varsóban

Vágólapra másolva!
Varsó több pontján is verekedések voltak az oroszok és a lengyelek közötti kedd esti meccs előtt. Főleg lengyelek és oroszok ütik egymást, de egy részeg lengyel társaságban is verekedés tört ki.
Vágólapra másolva!

"Néhány perccel az orosz szurkolók tervezett varsói felvonulása előtt több tucat lengyel huligán megpróbálta megtámadni a menet végét" - olvasható az orosz Sport Expresz honlapján. Az AP egyik tudósítója szemtanúja volt annak, amikor több tucat lengyel támadott meg oroszokat, akik keményen léptek fel ellenük. Az összecsapásban többen megsérültek, az AP tudósítója szerint több ember nem is tudott felkelni a földről a bunyó után.

A felvonulás kezdetén újabb incidens történt: a menet két szélén álló, a Sport Expresz által agresszívnak leírt fiatal lengyelek megpróbálták megállítani a felvonuló oroszokat, de a rendőrségnek sikerült őket megakadályoznia ebben. Az AP szerint Varsó több pontján is összecsaptak lengyel és orosz szurkolók egymással, illetve a rendőrséggel.

A stadion környékén szintén összecsaptak egymással a lengyel és az orosz huligánok, és kövekkel is dobálták egymást. Az AP szerint ezeken kívül is több kisebb-nagyobb összetűzés volt a két fél között. Az oroszok egy csoportja a rendőrökkel is összecsapott egy stadion környéki hídnál.

Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

Az AP arról is jelentett, hogy egy elég részeg lengyel társaságban verekedés tört ki, az együtt bepiáló emberek rúgni és ütni kezdték egymást. Varsóban 20 ezer fős orosz felvonulásra számítottak, ugyanis Oroszországban június 12-e nemzeti ünnep (1990-ben ezen a napok mondta ki az orosz parlament az állam függetlenségét a Szovjetuniótól).

Varsóban korábban is volt egy bunyó, ekkor lengyel huligánok zászló és jegy nélküli orosz szurkolókra támadtak, megverték őket, és az autójukat is megrongálták.

A lengyel és az orosz válogatott kedden este 20.45-kor csap össze a B csoport második körében Varsóban.