Löw: Hollandia a 60. percre hullafáradttá vált

Vágólapra másolva!
A Hollandia elleni 2-1-es győzelemmel közel került a továbbjutáshoz a német labdarúgó-válogatott, a zárófordulóban elég pontot szereznie Dánia ellen. Joachim Löw kapitány úgy fogalmazott, győzelmével szélesre tárta a csapat a negyeddöntő ajtaját. Holland kollégája, Bert van Marwijk szerint több játékosa rossz formában volt.
Vágólapra másolva!

Hollandia - Németország 1-2

"Nagyon meleg volt, de nagyon szerettük volna megtenni a második lépést. Győzelmünkkel szélesre tártuk a negyeddöntő ajtaját. Remekül védekeztünk, ezért a hollandoknak nem maradt sok ötlete, ráadásul azt éreztem, ellenfelünk a 60. percre hullafáradttá vált. Fontos lenne a csoportgyőzelem, hogy Gdanskban maradhassunk, ez úgy érzem, előny lenne számunkra" - nyilatkozta Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

Mario Gomez szerint óriási eredmény, hogy két csúcsválogatott ellen hat pontot sikerült szerezni. "Boldog vagyok, hogy két gólt szereztem, de még nagyon sok munka és hosszú út áll előttünk a döntőig."

Bastian Schweinsteiger annyit tett hozzá, Dánia ellen is csak a győzelem lehet a cél, akkor nem kell idegeskedni és számolgatni.

"Az első húsz percben nagyon jól játszottunk, akadt néhány lehetőségünk, de hiába adtunk bele mindent, sajnos néhányan formán kívül futballoztak. Van Persie és Huntelaar jól futballozott, de Afellay és Robben nem tudott kellőképpen segíteni a széleken" - értékelt Bert van Marwijk holland kapitány. "A németek első gólja a semmiből jött, de tudtuk, hogy ellenfelünk is jó csapat. Reménykedtünk a győzelemben és a pontszerzésben, nem sikerült."