Torreádorok verték a rögbicsapatot - sajtóvisszhang

Vágólapra másolva!
Fernando Torres góljai domináltak a külföldi sajtóban a csütörtöki kiütéses spanyol győzelem után. Az év közben gyengén muzsikáló csatár két gólt rúgott a krumpliknak és rögbicsapatnak gúnyolt ír válogatottnak.
Vágólapra másolva!

Gyilkosság a gdanski pályán - írta az Irish Sun bulvárlap, miután Spanyolország könnyed játékkal 4-0-ra verte Írországot a csütörtöki mérkőzésen. Írország ezzel a vereséggel elbúcsúzott a továbbjutásról szőtt álmaitól. Az ír lap azt írta, hogy "időnként kínzó volt az ír játékosok szemébe nézni", olyan mintha az első sorból néznének végig egy bikaviadalt, ahol Iniesta, Xabi Alonso és Xavi Hernandez vezeti a matadorokat.

Spanyolországban Fernando Torres góljainak örültek a lapok. A Marca egy fotóval köszöntötte a két gólt szerző csatárt, és csak annyit írt címnek: Spanyolország 9-ese. "Azok, akik azt mondták, hogy El Nino (A kölyök, Torres beceneve) puskapora bevizesedett, most befoghatják a szájukat" - írta a lap.

Az El Mundo odaszúrt az íreknek, azt írta, "Spanyolország bemutatót tartott futballból a rögbicsapat ellen", majd hozzátették, hogy az "ír krumplik a spanyolok zsákjába kerültek".

Az olasz Corrierre della Sera az azzurrik 1-1-es meccsére utalva azt írta, hogy már nincs a saját kezükben a továbbjutás, és a többi csapat korrektségétől függ, hogy továbbmennek-e. A lap megemlítette Torrest is abban az összefüggésben, hogy Olaszországnak nincs ilyen fajsúlyú csatára. "Torres elviselte egész Spanyolország sértéseit, és megtorpedózta Írországot egyedül" - írta a lap.

A Corriere dello Sport Cesare Prandellit kritizálta, amiért csak tíz percet adott a fiatal Sebastian Giovincónak, és egyáltalán nem dobta be Antonio Nocerinót, akinek a frissessége feldobta volna az elakadt lélegzetű középpályát.