Olaszos angoloktól óv Mancini

Vágólapra másolva!
A Manchester City edzője, Roberto Mancini szerint Mario Balotellit nem szabad kihagyni az olasz válogatott kezdőcsapatából. Szerinte Capello munkája látszik az angol válogatottan. 
Vágólapra másolva!

Matio Balotellinek vissza kell kerülnie a kezdőcsapatba az angolok ellen, állítja Roberto Mancini. A Manchester City edzője azután szólalt meg, hogy Olaszországban vita tört ki azon, mikor volt igaza Prandelli kapitánynak: amikor az első két meccsen az elejétől játszatta Balotellit, vagy amikor az írek ellen becserélte, mire ő lőtt egy hatalmas gólt.

Mancini szerint azonban nincs miről vitatkozni, "Balotellinek játszania kell" - mondta a Gazzetta dello Sportnak. Szerinte - bár azt hangoztatta, hogy nem szeretné elvégezni az amúgy jól dolgozó Prandelli munkáját - a 21 éves játékossal az olasz válogatott sokkal erősebb, mert "Balotelli egy bajnok, a bajnokok pedig segítenek abban, hogy győzzél."

A ManCity edzője amúgy úgy véli, ha játszik Balotelli, ha nem, az angol csapat nehéz ellenfele lesz az olaszoknak. "Az angoloknak köszönetet kell mondaniuk Capellónak. Nem akarok védelmezője lenni egy olasz kollégának, de egyszerűen ez az igazság. Látni a csapaton egy olyan jó és tapasztalt edző munkájának hatását, mint Capello" - jegyezte meg. Mint kifejtette, az angol válogatott jól szervezett, a játékosok tudják, mit akarnak. "Roy Hodgson egy olasz angol. Intelligens, jó és ravasz - a megfelelő ember Capello munkájának folytatására" - fűzte hozzá Mancini.

Arról, hogy sokan bírálják az angolok játékstílusát, az olasz edző annyit mondott: várják az ellenfél támadást, majd kontráznak. Olyan fajta futballt játszanak, amelynek az olaszok voltak sokáig a mesterei. "Megértették, hogy az ilyen tornákon a győzelem a fontos, Hodgson pedig mindig is pragmatikus edző volt" - figyelmeztette honfitársait Roberto Mancini.