Schweinsteiger: Most Olaszországot kell elintézni

Vágólapra másolva!
Felépült sérüléséből, így ott lehet az olaszok elleni csütörtöki Európa-bajnoki elődöntőn Bastian Schweinsteiger, a német labdarúgó-válogatott kulcsembere. A Bayern középpályása abban bízik, eldől a rendes játékidőben a meccs, mert nem gyakorolták külön a büntetőket.
Vágólapra másolva!

16 éve kivirágozva nyertek Eb-t a németek

"Százszázalékosan egészséges vagyok, készen állok a játékra. Két teljes edzésen már túl vagyok, minden rendben ment" - nyilatkozta a játékos a szerda esti sajtótájékoztatón.

"Minden elkövetünk, hogy 1996 után ismét világversenyt nyerjünk. Eljött az idő, hogy elintézzük a következő nagy ellenfelet. Legyőztük már Angliát, Argentínát, Brazíliát, Portugáliát és Hollandiát, most szeretnénk megverni az olaszokat is" - mondta Schweinsteiger, hozzátéve, reméli, rendes játékidőben eldől a mérkőzés, mert nem gyakorolták külön a büntetőket.

"Nem alkalmazkodunk, mi a saját ötleteinket akarjuk megvalósítani és a saját játékunkat akarjuk játszani" - mondta Joachim Löw szövetségi kapitány. "A torna négy legjobb csapata jutott az elődöntőbe, itt már szerencsére is szükség van."

Az olaszok szakvezetője, Cesare Prandelli jó mérkőzést és támadószellemű válogatottat ígért.

"Támadnunk kell, ez a legjobb fegyverünk, ha nem ezt tennénk, akkor lerombolnánk az elmúlt két év munkáját. A németek nem félnek tőlünk, ebben biztos vagyok. De rajtam is nagy nyugalom uralkodik egyelőre, azt várom, hogy ez a lenyűgöző kihívás csodálatos meccset hozzon" - nyilatkozta.