Vialli: Balotelli megállíthatatlan lesz

Vágólapra másolva!
Gianlucia Vialli nem győzte dicsérni Mario Balotellit, Cesare Prandellit és Andrea Pirlót a Németország-Olaszország (1-2) Eb-elődöntő után.
Vágólapra másolva!

A korábbi olasz válogatott csatár, Gianluca Vialli a BBC élő műsorában elmondta, hogy az olasz lett az Eb meglepetéscsapata, hiszen fantasztikus játékkal legyőzte a jóval frissebb németeket, akik két nappal többet pihenhettek.

Vialli először a két gólt szerző Mario Balotellit dicsérte. "Balotelli ma megmutatta, hogy milyen fantasztikus csatár, megvan a tehetsége ahhoz, hogy a világ legjobbja legyen. Minden tudását és az erejét arra kell fordítania, hogy a pályán minél jobban játsszon, és akkor megállíthatatlan lesz, de nem szabad elfelejteni, hogy még mindig csak 21 éves."

Nem ment el szó nélkül a szövetségi kapitány, Cesare Prandelli döntései mellett sem. "Cesare fantasztikus volt, mindannyian tudtuk, hogy remek edző, bíztunk is benne, de egy ilyen meccsen tudod csak igazán bizonyítani, hogy tényleg jó szakember vagy. Pirlo fenomenális játékos, Cesare pedig megtalálta azokat az embereket, akiket, ha mellétesz a középpályán, akkor kijön Pirlo kivételes tudása."

Vialli már a spanyolok elleni döntőről is beszélt, és visszaemlékezett arra, hogy az első csoportmeccsen 1-1-es döntetlent játszott egymással a két csapat.

"Kiválóan játszottunk a spanyolok ellen, ezt kell a döntőben is nyújtani. Rengeteget birtokolják a labdát, mint a Barcelona, csak nekik nincs egy Messijük. Persze ettől még ők a világ- és Európa-bajnokok, így nagyon nehéz meccs lesz."