Löw a szegény ember Guardiolája

Joachim Löw német szövetségi kapitány, Foci-Eb 2012
Vágólapra másolva!
Ikonikus pulcsijával pszichopolipi magasságokat ostromolt, a német nők negyede ágyba vetné vele magát, német precizitása nagyvilági menőséggel párosul - Joachim Löw azonban így is kevés ahhoz, hogy utolérje Pep Guardiola kultuszát, és nem csak azért, mert a katalán trénernek nem szokása világversenyeken gusztustalankodnia.
Vágólapra másolva!

V-nyakú pulóverben feszít, festi a haját és a Nivea reklámarca - a legtöbb embernek valószínűleg nem egy szövetségi kapitány jut eszébe ezekről a jellemzőkről, és tényleg nehezen tudnánk elképzelni, ahogy például Oleg Blohin kényezteti az arcát az elmaradhatatlan dzsoggingjában. A fenti leírás azonban tökéletesen illik Joachim Löwre, aki már a 2010-es vb-n is felhívta magára a figyelmet finom ízlésével.

A dél-afrikai tornán Löw kék kasmírpulóverének majdnem akkora kultusza lett, mint a pszichopolipnak vagy a vuvuzelának. A megfelelő kagylók befalásával vagy a nem dél-afrikai emberek idegesítésével ellentétben a pulcsi funkciója az volt, hogy szerencsét hozzon a németeknek, ugyanis az ausztráloknak, az angoloknak és az argentinoknak is négy gólt rúgott a válogatott, amikor Löw a kabalává nemesedett ruhadarabban ült a kispadon.

Az 52 éves szövetségi kapitány divatot teremtett a kasmír felsővel, a vb után kifogytak az üzletek a 200 euróért árult pulóverekből. Az elegáns megjelenésből azóta sem adott lejjebb, a német válogatott meccsein főleg a klinsmanni hagyatékot tovább víve, feltűrt ujjú ingben látható, de a kasmírpulcsi, selyemsál kombinációt is bevetette magát.

Forrás: AFP/Aris Messenis
Löw elegánsan

"Nagyon klasszikusan, férfiasan öltözködik, a minimalista öltözködés híve. Ennek megfelelően stílusa időtálló, nem lehet azt mondani, hogy trendi vagy nem trendi az öltözködése" - elemezte Löw stílusát az [origo]-nak Igor Deseatnikov, a Joy stylistja.

Bár Löw sérójáról olvastunk olyan véleményt, hogy legutóbb akkor volt divatos, amikor még Beatlesre buliztak az emberek, Igor Deseatnikov szerint semmi gond nincs vele. "A hajával nincs probléma, mert van haja. Ebben a korban vagy nem foglalkoznak vele, vagy levágják tüsire" - vélekedett a stylist.

Löwvel azonban nem csak elegáns megjelenése miatt osztaná meg az ágyát a német nők 23 százaléka egy felmérés szerint, bár arról nem szól a kutatás, hogy a nők hány százalékát tántorította el vagy éppen győzte meg egy esetleges kalandról a kapitány védjegyévé váló orrpiszkálása. Löw ugyanis egyszerre testesíti meg a precíz németet és a hedonista világpolgárt.

Élt már Ausztriában, Svájcban és Törökországban is, spanyol bort iszik, kubai zenét hallgat és a minőségi kávék nagy rajongója, naponta hat eszpresszót megiszik. A kapitány tisztaságmániájáról is híres, egy hotelszobába lépve például az az első dolga, hogy eltakarítja a szórólapokat az asztalról. Reggelente 30 percig készülődik a fürdőszobában, imádja az édességet, viszont rendszeresen fut és biciklizik, így tudja kontrollálni a súlyát.

Forrás: AFP/Josep Lago
Pep Guardiola

Az elmúlt években talán csak egy olyan edző bukkant fel az európai fociban, aki Löwnél nagyobb rajongótábort gyűjtött volna a nők körében, mégpedig a Barcelona nemrég leköszönt vezetőedzője, Pep Guardiola. Számos hasonlóság is van közöttük, és talán az sem véletlen, hogy hiába házasok, mindkettejükkel kapcsolatban felmerült már az a pletyka, hogy homoszexuálisok. Guardiola ízlése azonban talán még kifinomultabb, ő versfelolvasásokon is részt szokott venni, az öltözködéséről nem is beszélve.

"Guardiola tökéletesen öltözködik, izgalmasabban, mint Löw. A réteges öltözködést jobban használja, az öltönyei jobban karcsúsítottak, jobban simulnak" - magyarázta Igor Deseatnikov. Szerinte Guardiola nagyon trendi színeket is hord, és az öltönyei, illetve az alatta hordott v-nyakú pulcsik vagy kardigánok nagyon jól párosítható darabok.